Til toppen

\ loading=

Festivaltelt på rådhusplassen i hele sommer

Sommeren 2024 blir det satt opp et stort festivaltelt, Sommerteltet, ved Ålesund rådhus. Der blir det aktiviteter og yrende liv både på dag- og kveldstid i hele tre måneder, fra 1. juni til 31. august. Arrangørene byr på alt fra konserter, show og humor til Fotball-EM på storskjerm.

Prosjektleder Pål Bakke og Silja Gillesen fra Ekip Live gleder seg til å rigge Sommerteltet på 400 kvm som også skal vise fotball-EM. I den anledning kommer også NRK-legenden Arne Scheie og Egil “Drillo” Olsen.

– Vi har et brennende ønske om å gjøre Ålesund til en skikkelig bra sommerby, med yrende folkeliv, kultur og underholdning hele sommeren. Dette vil både vi som bor her og de over 400 000 cruiseturistene og andre tilreisende nyte godt av. Ålesund blir en enda bedre by, sier Pål Bakke, prosjektansvarlig og mediekontakt i arrangørselskapet Ekip Live.

Sommerteltet skal fylles med en rekke ulike kulturaktiviteter på dag- og kveldstid og bidra til et yrende folkeliv i sentrum. Det blir musikalsk sommershow, konserter og sommerfester med lokale og nasjonale artister og entertainere. På dagtid og når det ikke er egne arrangementer vil Sommerteltet stå til disposisjon for lokale aktører som for eksempel i fadderuka, barneteateret, pop up-konserter og lignende.

– Rådhusforvaltningen og senterledelsen i Kremmergaarden har vært positive fra dag én, og vi vil berømme dem for velviljen i arbeidet med dette prosjektet. Dette er så vidt oss bekjent den største kultursatsingen i Ålesund på sommerstid noensinne, og vi gleder oss til å forvandle et litt grått, trist og tomt byrom til en fargerik festplass med yrende folkeliv.

Sommerbyen Ålesund

Ekip Live har vært i dialog med mange ulike aktører med tanke på samarbeid om godt og variert innhold for store og små, og vil fortsette med dette arbeidet i tiden fremover. Både kulturaktører, sponsorer og samarbeidspartnere blir kontaktet slik at de sammen kan gjøre Ålesund til en enda mer attraktiv sommerby.

– Mye er allerede på plass og særlig kveldsprogrammet disse tre månedene begynner å sette seg, med underholdning, show og events. Men fortsatt er det mye godt arbeid som gjenstår. Vi gleder oss uansett til sommeren og håper både ålesundere, tilreisende og næringslivet vil benytte seg av det varierte tilbudet.

Arrangørene vil nå søke om serverings- og skjenkebevilling slik at det kan serveres god mat og drikke i forbindelse med arrangementene og eventene i Sommerteltet.
Sommerteltet åpnes for publikum lørdag 1. juni. Da blir det musikk, kulturinnslag og moro for store og små på dagtid, før sommerkvelden fortsetter med festivalstemning, dansing og allsang med partybandet Swing’it fra scenen i Sommerteltet.

I sommer kan du blant annet oppleve partybandet Swing’it i Sommerteltet.
Sommerteltet vil by på små som store artister, band og grupper og ett av innslagene som allerede er booket er Skrellex. Foto: Cato Ingebrigtsen
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!