Savner klemmene fra nattkundene#Viersentrum: Palermo restaurant og pizzeria har en svært sentral beliggenhet ved Hellebroa, og har vært redningen for mang en sulten ålesunder på byen sene nattetimer. Innehaver Sinan Inal savner å kunne gi gjestene en klem.

Sommeren i fjor endret Sinan Inal konseptet på restauranten sin, og tok navnet Palermo Restaurant. Det har blitt godt mottatt, sier han.

Det er sent på natta, og utestedene stenger, unntatt spisesteder som Palermo restaurant og pizzeria. For en sulten ålesunder på vei hjem er restauranten på Hellebroa som en oase. Et sted å komme inn og få seg en god matbit. Men dette er altså under normale tider, og og det har vi ikke hatt siden mars i fjor.

-Det aller viktigste er at vi alle kommer oss gjennom denne pandemien på en god måte, sier Sinan Inal.

Bypatrioten møter ham like før stengetid. Og den har han vært nødt til å endre. Nå er det fra klokken 13.00 til 22.00. Det er ingen vits i å holde kjøkkenet gående til klokken 03.00, slik normalen er i helgene.

-Men jeg savner dem. Visst er mange av dem betraktelig påvirket av alkohol, men det er som regel god stemning med hyggelige ord og klemmer. Og klemmene savner jeg, sier han.

Sinan har normalt fire ansatte. Pandemien har gjort at det kun er han og en til som driver Palermo.

-Vi klarer oss. Merker det gjør vi, men vi tilpasser oss situasjonen, sier Sinan, som er vant til å tilpasse seg.

(Fortsetter under).

Sinan har en svært fyldig meny. Noe for en hver smak. Men når natta kommer i helgene, da reduserer han til fem retter. Det er litt enklere å velge for gjestene som kommer da, mener han. Men det er under normale tider. Mest savner han klemmene fra gjestene sine på natta.

-I normale tider følger vi med når det er konserter, store arrangementer og slike ting. Da forbereder vi oss på kjøkkenet.

I vanlig åpningstid kan en velge mellom svært mange retter hos oss, men på natta reduserer vi menyen til fem retter for at det skal gå raskere og enklere.

Restauranten og Sinan sin plass i sentrumsbildet er både som et av mange gode spisesteder i sentrum, og som ”livredder” for sultne ålesundere på byen.

-Vi er veldig fornøyde med å være plassert her, midt i sentrum. Og vi har en plassering som gjør at vi blir sett. Det er en fordel, mener han.

-Jeg bor selv i sentrum, og jeg må si at når jeg reiser bort en kort periode så går det ikke lang tid før savnet etter Ålesund og sentrum melder seg.

Han er klar på begrepet ”når det regner på presten, drypper det på klokkeren”.

-Ja, for når det er normale tider så merker vi godt at aktivitet i byen gjør at det drypper også på oss. Nå nylig var det flere familier her som nettopp hadde vært på Bybadet og kost seg. Slike ting får ringvirkninger, også for oss.

God helse, familie og trivsel er tre viktige elementer for Sinan.

-Det materielle er ikke så viktig, heller ikke mange penger. Helse, familie og trivsel betyr mest for de fleste, også for oss. Og denne pandemien skal vi komme oss gjennom på en fin måte for alle. Det har jeg tro på, for selv om vi merker nedgang så lar vi det ikke prege oss. Klage gjør vi ikke, og gleder seg over alle som vil besøke oss, sier han.