Kjæledeggen Dyreklinikk med poliklinikk i Langevåg(Annonsørinnhold): For to år siden fikk Kjæledeggen Dyreklinikk på Lille-Nørve nye eiere. Nå har de startet poliklinikk i lokalene til dyreutstyrsbutikken Dyreliv i Langevågen. Et etterlengtet tilbud.

Kjæledeggen Dyreklinikk har fått lokaliteter hos dyreutstyrsbutikken Dyreliv i Langevågen. (F.v) Eirik Svendsen, Merethe Molvær Terøy og innehaver av Dyreliv, Sandra Reknes.

I 2019 tokveterinær ekteparet Eirik Svendsen og Merethe Molvær Terøy over Kjæledeggen Dyreklinikk på Lille-Nørve sammen med dyrepleier Kristine Tynes.

Nå har de tatt enda et steg, nemlig til Langevågen der Eirik og Merethe bor.

-Vi var så heldige at vi fikk plass i dyreutstyrsbutikken Dyreliv, drevet av Sandra Reknes sentralt i Langevåg sentrum.

Dermed kunne vi starte opp en liten klinikk, som egentlig fungerer som en poliklinikk, forteller Merethe.

Det er hun som har vakt på klinikken denne mandagen, for tilbudet er i første omgang begrenset til mandager mellom klokken 10.00 og 17.00.

-En må jo til byen eller Spjelkavika for å finne nærmeste veterinær, så vi merker at det er et etterlengtet tilbud her borte. Og flere ønsker at vi har åpent oftere. Det får vi se på sikt, sier hun.

Eirik og Merethe innrømmer at de har mye å gjøre på i klinikken på Nørve, og at de ser en god økning i Langevågen.

(Fortsetter under).

I den lille poliklinikken kan veterinærene Eirik og Merethe fra Kjæledeggen Dyreklinikk utføre alt fra kastrering av katter, behandle ørebetennelser, sette vaksiner eller foreta andre undersøkelser. Noen av dyrene tas med til klinikken på Lille-Nørve i byen for videre behandling.

-Vi startet opp andre mandagen i januar, og allerede nå ser vi en stor økning, sier han.

-Hva kan dere tilby de som kommer hit?

-Det er jo en poliklinikk der vi setter vaksiner, kastrering av katter, sjekk av ørebetennelse og generelle undersøkelser.

De større tingene tar vi på klinikken på Nørve, og det har skjedd at vi tar med oss dyr herfra for å behandle dem der etter avtale med eieren, sier Eirik.

Eirik og Merethe mener klinikken i Langevågen gir kundene et mer komplett tilbud. Å ha tilhold i en butikk som selger dyreutstyr mener de er en fordel.

-Vi trekker på hverandre og generer nok kunder begge veier, spesielt siden det er så lang vei til neste dyreklinikk.

Samlokaliseringen gir en vinn vinn situasjon både for Kjæledeggen Dyreklinikk og Dyreliv. At det er en pågående pandemi gir et ekstra utslag.

-Ja, vi ser nemlig at det er stadig flere som skaffer seg dyr under pandemien, sier Eirik Svendsen.