Flyttet hjem og startet dyreklinikkFor 12 år siden flyttet Kristine Tynes fra Ålesund. Da var det med regelen at hun skulle hjem. Nå har hun kommet tilbake og åpnet ”Kjæledeggen Dyreklinikk” sammen med Merethe Molvær Terøy og Eirik Svendsen.

Kristine Tynes og Eirik Svendsen synes det er fint å starte opp dyreklinikken. Merethe, Eiriks kone, som også er veterinær, er for tiden hjemme i mammapermisjon.

#satserisentrum #flyttethjem

Det var i fjor at hun flyttet hjem med sin mann og nyfødte barn. Det siste året har hun vært ute i permisjon, men var klar for å komme tilbake i arbeidslivet.

– Jeg har alltid visst at jeg skulle komme hjem. Det var noe av det første jeg sa til min mann da vi begynte sammen. Samtidig som vi kom hjem til Ålesund gikk jeg ut i barsel. På den måten fikk jeg brukt byen godt mitt første året hjemme, sier hun.

Det var like før jul hun fikk høre nyss om at Kjæledeggen Dyreklinikk skulle selges. Selv er hun utdannet dyrepleier og har alltid drømt om å starte opp noe eget.

– Men jeg manglet veterinærer. Merethe og Eirik, som begge er veterinærer, var også interessert i plassen. Dermed gikk vi sammen om prosjektet, selv om vi ikke kjente hverandre fra tidligere, forklarer Kristine.

(Fortsetter under...)

Her får Marias katt en undersøkelse av veterinær Eirik Svendsen.

Eirik er fra Bærum, men kona hans, Merethe er fra Stranda. De bor i Ulsteinvik og pendler til jobben i Ålesund.

– Det er virkelig flott på Sunnmøre. Levesettet er så rolig og behagelig, mener Eirik.

– Jeg føler det har gått bra så langt, selv om vi bare er i første uke med åpen klinikk. Det har vært en god del kunder og de er så hyggelige. Vi driver med det meste innenfor sykdom, rutine, vaksine, kirurgi og tannbehandling, sier han.

Maria Mindestrømmen er en av de som fikk benyttet seg av Kjæledeggen Dyreklinikk den første uke de holdt åpent.

– Det er veldig fint med en dyrlege i sentrum. Vi har to katter, men ingen bil. Vi har pleid å måtte dra til Moa, men de blir stressa av den lange turen, så dette er bra, mener hun.