Stiller ut bilder av skjulte skatter-Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for gamle, litt gjemte plasser med mye historie i veggene. Dermed har det vært helt naturlig for meg å ta med kamera og lommelykt for å jakte på motiver i Ålesund, forteller Anne Marthe Vestre Berge (45) som startet med fotografering først for fem år siden. 

-Jeg ble overrasket av venninnene mine som hadde sørget for at jeg fikk to hele kvelder sammen med fotograf Kenneth Enstad. Der ble gnisten for fotografering tent og jeg var i gang. Etter det har han vært raus som mentor og inspirator når jeg står fast, forteller hun.

Fredag kveld åpner hun sin aller første utstilling på «Ta det Piano» og bildene som skal vises frem er et direkte resultat av skattejakten på gjemte og glemte plasser i Ålesund.

-Jeg kom tidlig i kontakt med Einar Gustafsson og Jan Olav Flatmark som har vært helt fantastiske. Både når det gjelder å ta meg med ut i kriker og kroker de vet om, men også ved å fortelle og gi meg bakgrunnstoff, forteller hun om samarbeidet med to av byens mest kunnskapsrike entusiaster.

(Fortsetter under)

Eventyrbyen Ålesund... Dette bildet av Jugendstilsenteret er bare ett av mange bilder du kan sikre deg. Foto: Anne Marthe Vestre Berge.

Hun legger ikke skjul på at hun er spent.

-Nei, dette er jo råspennende. Jeg hadde ikke sett ett eneste av bildene mine på trykk før dette. De har liksom levd på facebook og inne på harddisken min. Når de så kommer ut i stort format på rustikke aluplater så er det noe helt annet. Jeg må nesten takke gjengen på I&M som printet noen av bildene mine i forbindelse med en jobb. Det var sparket jeg trengte bak, sier hun og ler.

Vil du følge prosjektet på facebook så gjør du det her: Skjulte skatter i Ålesund 

Ønsker du å delta på åpningen er du velkommen til «Ta det piano» fredag kl. 19.00 hvor det blir bobler i glasset, noe å bite i og gode historier fra Einar Gustavsson.

Ser du hvor hun har vært her? Foto: Anne Marthe Vestre Berge

-Jeg har fått fantastisk hjelp av disse to herrene, sier Anne Marthe Vestre Berge om samarbeidet med Jan Olav Flatmark og Einar Gustafsson