Lyser opp sentrumVi treffer de på sin vei gjennom bygatene. De er ute på sin årlige runde for å få næringslivet og butikkene med på spleiselaget. Det er tid for å få opp julelysene i gatene og byrommene. Det er stor jobb, som Ålesund og Borgund Lionsklubb gjør med glede. 

Julestemning på Hellebroa og Apotekertorget til glede for oss som er på vei til og fra både jobb og kulturaktiviteter i bysentrum. Lions har også tatt over ansvaret for jobben og lysene som ÅSF kjøpte inn til noen av uterommene.

Vi treffer de på sin vei gjennom bygatene. De er ute på sin årlige runde for å få næringslivet og butikkene med på spleiselaget. Det er tid for å få opp julelysene i gatene og byrommene. Det er litt av en jobb.

-Vi har holdt på i flere uker inne på lageret allerede. Det blir noen meter med julebelysning som skal gjøres klar, forteller de om forberedelsene.

Kjøper til nytt

-For tre år siden startet vi jobben med å fornye alt. I år kommer det et helt lass med nye girlander og julepynt fra Kina. Med led lys, det er viktig å få frem sier Per-Stein Bjørkedal og mimrer om tingenes tilstand for bare noen år siden.

-Da hadde vi vanlige 40 W lyspærer som svaiet i vinden. Det gikk med noen pærer kan jeg fortelle. Da hadde vi også en mann på vakt som var ute hver kveld og sjekket. Nå er ting heldigvis bedre, sier han.

(Fortsetter under)

 

Medlemmene i Lions må høyt og lavt når de henger opp årets julepynt.

Dugnad

-Alt vi får inn av støtte går direkte til gode formål både lokalt og ute i verden. Det er det som er vår motivasjon for å stå på med dugnader som dette, sier Jon Lange.

-Så har vi det veldig kjekt sammen når vi holder på. Kan ikke du skrive at her er plass til flere? Det er vanskelig å rekruttere nye medlemmer, men vi må få ut at det er veldig sosialt. Alle er velkommen til å være sammen med oss. Vi møtes en gang i måneden og det er veldig hyggelig, oppfordrer Bjørkedal.

-Dette må være topp for pensjonister som ønsker å engasjere seg?

-Helt klart! Det er bare å komme, sier herrene og forsvinner ned Kipervika.

Tilbake på bordet ligger fakturaen som ble betalt med glede!

Se alt som skjer i Julebyen Ålesund i november og desember! 

Dette er hyggelig og sosialt, sier Jon Lange og Per-Stein Bjørkedal i Ålesund og Borgund Lions som er klare for å pynte byens gater!