Skattkammeret åpner straks-Det er ikke lenge til vi er klare. Det blir nå i november, forteller Espen Ellefsen. Han er virksomhetsleder hos Kirkens Bymisjon som står bak prosjektet "Skattkammeret" der barn og unge kan låne gratis fritidsutstyr og delta på aktiviteter.

-Vi åpner dørene nå i november, forteller Espen Ellefsen om det helt nye tilbudet "Skattkammeret" der barn og unge kan låne fritidsutstyr.

Skattkammeret i Ålesund blir det 18. i rekken i landet og vil ha hovedbase i egne lokaler på Nybømarka 2 i Spjelkavika. Siden dette skal være et tilbud for alle, har de allerede ordnet gode avtaler for utleie og utkjøring også i Ålesund sentrum og Giske.

-Vi har foreløpig fått på plass avtale med Ålesund bibliotek på rådhuset og biblioteket på Valderøya, der man kan reservere og hente ut utstyr. Vi kjører ut det som er bestilt en gang i uka, så håper vi å kunne øke på, forteller han.

Foreløpig vil Skattkammeret i Spjelkavika ha åpent to dager i uka.

-Med hjelp fra frivillige får vi kanskje til enda mer. Målet er å kunne ha åpent alle dager utenom søndag, men vi må starte i en ende, sier han.

(Fortsetter under)

Hva med å låne en fjellpulk til minstemann? Ta med lånekortet ditt til "Skattkammeret"

Skattkammeret er finansiert av midler fra fjorårets TV-Aksjon og flere lokale støttespillere som betyr mye for det nystartete prosjektet.

-Vi er nå sikret drift i tre år, men så står vi på egne ben.

Inne på Skattkammere finner du alt du måtte trenge for å kunne delta og være aktiv ute i det fri. Er det noe som mangler, vil de prøve å skaffe det.

-Her er alt fra skiutstyr, vinterklær, skøyter, telt, soveposer, kajakk, kano og skateboard. Listen er kjempelang, så her skal det være noe for absolutt alle. I tillegg til å låne bort utstyr har vi også planer om å fylle bilen med utstyr for å bli med skolene på skidager der vi også stiller med egne instruktører for barn som ønsker å prøve noe nytt. Vi har også planer om våtkurs for alle som vil låne kajakk og kano. Det blir også helt gratis å delta på, forteller Ellefsen.

Skattkammeret håper at tilbudet etterhvert vil kunne nå ut til alle delene av Nye Ålesund kommune, og det jobbes allerede for å få på plass avtaler på flere av bibliotekene rundt om. Det er nemlig lånekortet ditt du bruker for å kunne ta ut utstyr.

Vil du vite enda mer? Følg Skattkammeret Ålesund på Facebook!

Se flere bilder under

-Vi håper å kunne få dette tilbudet ut til alle delene av Nye Ålesund kommune. Foreløpig er vi klare for åpning og utleie i Spjelkavika, Ålesund sentrum og Valderøya, forteller Espen Ellefsen i Kirkens Bymisjon.