Fargespillet du bør få med deg80 barn og unge fra 22 forskjellige land og The Brazz Brothers på scenen i Parken kulturhus er bare noen av grunnene til at du bør få med deg dette fyrverkeriet av en forestilling.

Danselærer Birte Roth Olsen (t.v) instruerer unge dansere før helgens forestilling. Foto: Kenneth Enstad.

-Visste du at Farespill har blitt nominert til Fredsprisen?

Kunstnerisk leder Karoline Isaksen har svært travle dager, men er i fyr og flammer over enda en ny runde med Fargespill, forestillingen ekteparet Sissel Saue og Ole Hamre fra Bergen fikk i stand.

-I år er det femten år siden ekteparet Saue og Hamre etablerte Fargespill. Siden har det spredt seg til åtte norske byer, deriblant Ålesund. Og så er vi jo litt stolt over at vi var før Oslo med Fargespill da, sier Karoline.

I Ålesund ble forestillingen satt opp første gang i 2017, og da hadde aktørene, der mange fortsatt er med, øvd jevnt siden høsten 2016.

Og filosofien er klar; Alle har noe å bidra med. Alle har med seg noen strofer fra en sang eller melodi som minner dem om noe fint, fra sitt miljø og sitt land.

Så velger en ut hva som skal framføres, og alle har med seg selv og sin stemme.

-Vi har barn og unge helt ned i seks år. Og alle som er med har med seg noe fra sitt land. Vi har for eksempel en syrisk gutt som har laget sin egen rap, forteller Karoline.

-Det er et lavterskeltilbud i samarbeid med Røde Kors. Økonomi skal ikke stoppe noen fra å være med. Har de ikke penger til bussen så henter vi dem med bil, forteller hun.

Det hele er snakk om et inkluderende kulturliv. Det vakre i forskjellige kulturer som fremføres. Alt fra barneregler til dans og sang.

(Fortsetter under).

Kunstnerisk leder Karoline Isaksen (t.v) og danselærer Birte Roth Olsen under en prøve før alvoret på scenen kommer til helga. Foto: Kenneth Enstad

-I år er det også en del nye utøvere på scenen, men mange har blitt med videre og deltar. Blant annet noen som har blitt unge voksne, men som er så dyktige at vi fortsatt vil ha dem med, forteller hun.

-80 barn og unge er vel litt å holde styr på?

-Ja, men det går fantastisk bra. Det er svært lite knuffing, for det er en sammensveiset gjeng fra 22 land, inklusivt Norge. De er rett og slett gode på å respektere hverandre, sier hun.

Fargespill inviterer utøverne til mye lek og dans, noe Birthe Roth Olsen er lærer for.

Karoline lærer sang. Og tross det lekne er de svært bevisste på at det som framføres på scenen skal være profesjonelle saker og godt utført.

At The Brazz Brothers er med løfter det hele med et godt samspill med de unge utøverne.

-Over 200.000 mennesker har sett Fargespill i Norge, og nå får flere sjansen.

Fredag skal vi ha tre forestillinger for elever.

Lørdag kjører vi to forestillinger åpne for alle, klokken 15.00 og 18.00. Alle fem forestillingene på Parken kulturhus.

Søndag drar vi på turné til ID-huset i Brattvågen med forestilling klokken 18.00. Og turné er jo alltid moro, så vi gleder oss til forestillingene både i Ålesund og Brattvåg, sier Karoline Isaksen.