Ny stor vinmesse i byens ”vingate”Nok en gang inviterer Vino Piemonte til stor vinmesse. Denne gangen i samarbeid med sin egen vinbar, Vino Bar, Hotell Brosundet, 62°Nord og Apotekergata No.5.

Daglig leder i Vino Piemonte, Kjetil Blomvik og sommelier (vinkelner) Jeanette Solheim gleder seg til årets vinmesse i Apotekergata 8.november.

-Du kan si at Apotekergata blir den store vingata i byen denne dagen, sier daglig leder i Vino Piemonte, Kjetil Blomvik.

Det han sikter til er fredag 8.november da Ålesund Vinmesse går av stabelen, men sannheten er nok at gata er det nærmeste en kan komme en vingate ellers i året også.

For der ligger nemlig byens eneste rendyrkede vinbar, Vino Bar som åpnet i desember i fjor.

-Joda, vi har byens eneste og beste vinbar i Apotekergata, sier Blomvik med et smil, og en sterk forvissning om at ålesundere har lært mer om vinens hemmeligheter etter at Vino Piemonte åpnet vinbaren sin.

Fredag 8.november skal en altså få lære enda mer om vin, for Ålesund Vinmesse er åpent for alle som klarer å sikre seg en av de rundt 200 billettene som er lagt ut.

(Fortsetter under).

Også "boblene", de musserende vinene får plass under Ålesund Vinmesse. Vinprodusenter fra blant annet Champagne i Frankrike kommer til vinmessen.

-En får garantert lære nye smaker å kjenne, også opp mot mat.

Det fungerer slik at de som har billett får mulighet til å smake på rundt femti viner. Dette er viner som presenteres av flere produsenter fra Italia og Frankrike, nærmere bestemt Champagne.

-Det betyr at også bobler blir et tema?

Ja, musserende viner er med. Og så er det slik at de som har kjøpt billett også kan kjøpe billetter til MasterClass. Her blir det et nærmere kjennskap med Champagne og Musserende. Forskjellene på Nebbiolo vs Barbera, og presentasjon av den beste vinen fra hver produsent, om produsenten og distriktet vinen kommer fra, forteller Blomvik.

-Og så er det jo slik at vin og mat hører sammen. Derfor skal Hole kjøtt ha en stand der de gir smakebiter på god mat til alle som deltar.

(Fortsetter under).

Her ser du tre av Vino Piemontes seks viner som skal presenteres under vinmessen.

-I tillegg må vi jo få si at dette er den første messen der vi stiller med vår egen vin, ”Vinory”. Seks typer skal være med. Det blir spennende, sier Kjetil Blomvik.

Vinmessen starter klokken 16.30 og varer til 20.00. Men alt er ikke slutt der?

-Nei, så absolutt ikke.

Apotekergata No.5 setter sammen en 5-retters smaksmeny med vinpakke for de som ønsker det.

Det begynner å fylles opp, så folk som vil sikre seg plass må melde seg på, forteller han.

-Dere har nå hatt i drift Vino Bar i snart et år. Føler du at sunnmøringene har lært mer om vin på denne tiden?

-Ja, det tror jeg. Vi føler i alle fall at folk setter pris på oss, og at de har muligheten til å komme til en rolig plass med god atmosfære sammen med venner.

Spesielt ser vi at mange unge mennesker komme innom for å hygge seg.

-Den interessen kan vel fort slå ut i økt deltagelse på vinmessen?

-Det skal en ikke se bort fra. I fjor hadde vi 150 mennesker innenfor dørene, i år regner vi med det skal bli rundt 200, forteller Kjetil Blomvik.