Tømmerdal får hedersprisEt enstemmig formannskap har bestemt at Svein Tømmerdal skal få Ålesund kommunes hederspris i 2019 for hans betydningsfulle og samfunnsgagnlige arbeid som folkevalgt sammenhengende fra 1976.

Svein Tømmerdal her sammen med Jon Rabben, som var leder av tunnelselskapet med den aller første bilen gjennom tunnelen Ellingsøy-Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug

Som engasjert forretningsadvokat og ikke minst offentlig forsvarer har det å hjelpe andre stått hans hjerte nært. Tømmerdal var også en av de første yngre ordførerne i Ålesund kommune og ble gjenvalgt som ordfører hele fire ganger. 


Gjennom disse snart 44 årene har han lagt ned en høyst uvanlig innsats for kommunen og for byens befolkning gjennom utallige ulike verv og oppgaver, som svært få andre. Tømmerdal er bypatriot på sin hals, og hans genuine interesse for byens ve og vel har satt mange spor etter seg. Men like viktig har vært hans innsats for å knytte heile regionen sammen. Og mer enn hos andre var det hans gjennomføringskraft som til slutt fikk realisert bru- og tunnelsambandet mellom Ålesund og øyene i Giske kommune,  heter det i pressemeldingen fra Ålesund kommune. 

Vi gratulerer! 

Svein Tømmerdal ble gjenvalgt hele fire ganger som ordfører. Foto: Fridgeir Walderhaug

Svein Tømmerdal som advokat. Foto: Fridgeir Walderhaug