Til toppen

\ loading=

Hva skjer i julebyen Ålesund

Bli med på førjulskos i alle ender i Ålesund og omegn nå som det nærmer seg jul. Mange av eventene er åpne og gratis for alle, mens noe krever billett og forhåndspåmelding. Her får du ei oversikt over noen av høydepunktene fremover. Husk å bruke kulturkalenderen for full oversikt.

Fra 20. november kan alle som handler lokalt være med i trekningen av “Den store gavesekken” med gaver fra Bypatriotens støttespillere i sentrum og omegn. Se etter plakat i vinduet og husk å legge igjen navn og nummer. Kanskje er det du som får en overraskende telefon lillejulaften? Dette gjør vi for å takke alle som skjønner verdien av å handle fysisk i butikk og dermed er med på å støtte opp om lys og aktiviteter i butikkene på gateplan hele året. I samarbeid med Ålesund Storsenter og Kremmergaarden. (Alle kjøp for over 300,- kan registreres som et lodd).

Helga 25.-26. november

Lørdag:
Minikonsert med Sølvguttene, Gågata
Dette vil du ikke gå glipp av. Lørdag 25. november kl. 14.00 inviterer DNB hele byen til gratiskonsert med de selveste Sølvguttene i paviljongen i Kongens gate. Snakk om julekos i egen by!

Julebylørdag i regi av Ålesund sentrumsforening med aktiviteter hos Kremmergaarden. Kl. 11-15: Blir det barnas juleverksted og fra kl. 12.00 -15.00 får senteret besøk av selveste julenissen. Ta med ønskelisten din da!

Søndag:
Jul i havna, Ellingsøya
Det rigges til koselig julegate i småbåthavna på Hovlia kl. 15.00-18.00. Her blir det julemusikk fra Ellingsøy skolekorps, glade mennesker og latter som sitter løst, nisseluer både her og der, samt lukten av nystekte smultringer. Salg av god mat, spennende produkter, kunst fra lokale utstillere, hesteridning og andre aktiviteter

Helga 2.-3.desember

Lørdag: 

Julemarked, Bymisjonssenteret i Ålesund
Bli med når flere aktører går sammen for tradisjonen med julemarked hos Bymisjonssenteret like ved Byparken i Ålesund kl. 10.00-16.00 lørdag og søndag. Her møter du ungdomsbedrifter, det blir salg av produkter fra Ålesund fengsel, grøt, kaker, kaffe, saft, og rullelodd med mer! Følg lenke for mer informasjon.

Julelystenning, Storhaugen

Tradisjon tro blir det tenning av julelysene på Storhaugen i regi av gode krefter i Storhaugen Velforening. Starter med fakkeltog fra Aspøy skole kl. 16.30 og lysene tennes 17.00. Julemusikk, nissebesøk, grilling av pølser, gløgg og kos for hele familien.

Elever og lærere inviterer til førjulskos på Akademiet.

Søndag:
Jul på Akademiet i Moloveien
Fra kl. 11.00-17.00 inviterer elever og lærere til julekos i egne lokaler på Akademiet. Salg av brente mandler og gløgg og lokalproduserte produkter fra gårder på Sunnmøre. Det vil også være julemusikk, kafe og aktiviteter for barna. Kanskje kommer nissen på besøk også? Følg lenke for mer informasjon.

(NB! Utsatt til neste helg pga glatt føre)  Juletoget i Ålesund sentrum
Sparebank 1 Nordmøre og Bypatrioten inviterer alle hjertelig velkommen om bord juletoget som kjører gratis runder i Ålesund sentrum fra kl. 13.00-15.00. (Søndagsåpen by fra kl. 14.00).

Førjulssøndag hos Sunnmøre museum
Bli med på herlig førjulskos hos Sunnmøre Museum som inviterer til tradisjonelle førjulsaktiviteter kl.12.00- 16.00. (Billetter) Dypp stearinlys, smak hjemmelagde krumkaker, goro og nystekt julebrød. Bak pepperrkaker og potetkaker, stek eplebåter, lag julehjerte, julekorger og perlehjerter. Og mye mer! Følg lenke for mer informasjon.

Julemarked på Demma på Valderøya
Fra kl. 14.00-17.00 fyller arrangørene det koselige skogsområdet på Valderøya med julestemning, aktiviteter, loddsalg, salgsboder, sang og musikk. Følg lenke for mer informasjon.

En årelang tradisjon i Ålesund sentrum! Bypatriotens store julemarked med utstillere fra hele regionen er klar for innrykk 9.-10. desember. Julekos fra ende til annen i Korsatunellen.

Helga 9.-10. desember

Lørdag og søndag:
Bypatriotens store julemarked, Ålesund sentrum.
Tradisjon tro fylles Korsatunnellen i Ålesund med kvalitetsvarer fra lokale matprodusenter, håndverk og hjemmestrikk, håndlagde gaver, julesnop, nystekte sveler, musikk, og julestemning fra ende til annen.

Julenissen kommer innom, og juletoget (bytoget) kjører gratis runder i sentrum. Vil du være med så heng på!

Åpningstider: Lørdag 11.00-16.00, søndag: 13.00-16.00

Juletoget kjører i forbindelse med markedet på følgende tidspunkt:

Lørdag 9. desember 12.00-15.00, søndag 10. desember 13.00-15.00 (Søndagsåpent i sentrum fra 14.00).
Juletoget med overraskelser, er ei julegave til byen fra Sparebank 1 Nordmøre.
(Kjører også søndag 3. og 17. desember).

Snakk om julegave! Takket være sponsor i Sparebank 1 Nordmøre kan alle som besøker Ålesund sentrum få kjøre gratisturer med juletoget. (Med værforbehold). Kjører følgende dager: søndag 3. des, lørdag 9. des, sønd. 10. des, og søndag 17. des. (Holdeplass legges ut på Bypatrioten).
Lokale julekonserter på rekke og rad! Sjekk vår store kulturkalender og heng på. Frelsesarmeens “Håp i en gryte” i Ålesund Kirke er en av flere flotte konserter du kan få med deg i førjulstiden.
Byens butikker og sentre har åpent følgende søndager: 3. des, 10. des, 17. des fra kl. 14.00. Gå ikke glipp av langåpent til kl. 22.00 14. desember.
Fra den tradisjonelle julegrantenningen på St. Olavs plass første søndag i advent kl. 17.00. Bli med sentrumsforeningen i fakkeltog i forkant.
Visste du at Ålesund har en helt ekte julenisse? Det er helt sant, og du treffer han mange steder denne julen. Også på Bypatriotens julemarked.
Husk kamera. Kanskje du foreviger bybesøket under stjernehimmelen til Hotel Brosundet i Apotekergata?
Bli med når DNB Ålesund inviterer til gratis førjulskosert med Sølvguttene i gågata.
Ta ei ruslerunde i byens gater. Ingenting er koseligere i førjulstiden.
Byens restauranter og uteliv venter. Tradisjonell julemat eller tapas? Klippfisk eller steinovnsbakt pizza? Snakk om utvalg. Bare sjekk listen: Opplev Ålesund!
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!