Holdt fest for mannskapetDet nærmer seg tiden for at tunellen til Godøya er ferdig. Nå har også kontrakten til hurtigbåten gått ut. Dermed blir det vanskeligere for øyingene å komme seg til bysentrum.

Harry Valderhaug mener at det kommer til å være viktig framover å bruke sjøen. Han synes det er trist at hurtigbåttilbudet forsvinner.

Selv om tilbudet nå blir borte, så er spesielt innbyggerne på Godøya takknemlige for tilbudet de har hatt. De valgte å hedre og feire mannskapet om bord på båten Rygerfjord og Rødne-rederiet.

– Det er flott å få være med og takke mannskapet på Rygerfjord for skyssen fra november 2017, mener ordfører i Giske, Harry Valderhaug. Før han ble med på festen var han i et møte med samferdselsminister Jon Georg Dale.

– Vi snakket da om at det er og kommer til å være viktig og bruke sjøen. Det har vært et godt tilbud for øyboerne, og spesielt de på Godøya, så det er samtidig vemodig, sier han, før han delte ut en blomsterbukett til mannskapet fra Giske kommune.

(Fortsetter under...)

Marit vang, Solveig Støbakk Alnes, Ingunn Støbakk sammen med Selda.Sofie, Berit Dyb og Åse Jakobsen synes det er vemodig at de mister tilbudet som tar dem enkelt til sentrum.

Hele båten ble fylt opp til randen da båten stoppet på Godøya. Der kom det folk med kaker, godt humør og musikk. Mannskapet skulle virkelig feires. Marit vang, Solveig Støbakk Alnes, Ingunn Støbakk, Berit Dyb og Åse Jakobsen er av de som har benyttet det gode hurtigbåttilbudet.

– Det er litt vemodig at det stopper nå. For det har vært et godt tilbud som har gjort det enkelt for de som skal reise på jobb. Det har også gjort det enklere å komme seg til bysentrum med båten. Vi er ikke så glad i å dra til Moa, og noen av oss har ikke vært innom nye Moa enda. Nå får vi to kolonner for å komme oss hjem, sier de. De synes det er fint at tunnelen snart er klar, men skulle gjerne hatt et tilbud som hurtigbåt helt til alt sto klart.

(Fortsetter under...)

Det ble skikkelig fest med kake og boller. Både Joker Godøya og Alnes Fyr og Opplevelsessenter sponset med kake.

Også Ann Karin Breivik synes det er trist at tilbudet stopper opp. For hun vet at det har vært nyttig og at tilbudet har blitt godt brukt.

– Det har vært veldig positivt på alle måter, og vi har sett at bysentrum ble godt brukt, for det var så enkelt å komme seg dit. Og det er positivt, for jeg gidder ikke Moa, sier hun.

Det var Godøy nærmiljøutval som opprettet arrangementet, der alle samlet seg til kake og fest. Både Alnes Fyr og Opplevelsessenter og Joker har sponset med kake. Det var hengt opp ballonger, og Godøy Brass spilte to ganger rundt ruta.

(Fortsetter under...)

Arne Tunheim, en kjent profil fra Godøy, overleverte et kunstverk på vegne av Godøy Nærmiljøutval

– Vi ønsker å takke for tilbudet og servicen mannskapet har vist. Det er en helt unik måte å reise på, og det er mange som kommer til å savne det. Vi ser hvordan ting øker både på Vigra og ellers i biltrafikken, og dette er en fin måte og redusere unødig biltrafikk, sier Arne Tunheim. 

Han holdt en tale for mannskapet, hvor han takket skikkelig, og overleverte et bilde av en lokal kunstner. Han ba dem ta godt vare på bildet. 

Planen er at tunnelen til Godøya skal stå ferdig i april 2019.

Godøy Brass spilte opp fra Godøy til Ålesiund til Valderøy og tilbake til Godøy to runder.

Godøya sett fra kapteinens perspektiv.

Ballonger var hengt opp i hele båten.

Båten fylte seg opp av takknemlige godøyinger.