Varmer byen med vinterfestivalDet kan snø så mye det vil ute. Inne i byens mange rom sniker nemlig stemningen før Ålesund Kammermusikkfestival seg innpå. Vinteren bli varmere og lettere med god musikk. Les mer om programmet. 

Aage Kvalbein er klar for vinterfestivalen Ålesund Kammermusikkfestival. Han dukker opp flere steder i programmet. (Pressefoto)

Ålesund Kammermusikkfestival har holdt det gående siden 2010 og årets programmet løper fra 7. februar til 10. februar. festivalen samler kjente artister fra hele landet. Programmet er akkurat like mangfoldig som kammermusikk selv og her byr de på alt fra romantiske kammermusikkverk til urfremføring av musikk fra vår tid.

Det hele starter torsdag med gratis lunsjkonsert på Bro. Her får publikum med seg musikalske smakebiter og samtale med Aine Suzuki, Aage Kvalbein og Ålesund Strykekvartett. 

Åpningskonserten blir torsdag kveld. En hyllest av Franz Schubert, som mange mener er den største kammerkomponisten.

Fredagen starter med ny lunsjkonsert på Bro, der tenor Magnus Staveland og pianist Sveinung Bjelland skal i ilden. På kvelden er det klart for Winterreise på avholdshjemmet. Der møter vi igjen Bjelland og Staveland, som skal framføre Franz Schuberts største sangsyklus "Winterreise".

Fredagen avsluttes på Terminalen Byscene med en samarbeidskonsert mellom Ingrid Olava og de seks cellistene Kaja Fjellberg Pettersen, Ingvild Nesdal Sandnes, Audun Sandvik, Aage Kvalbein, Kari Nesdal Sandnes og Samuel Skrede.

(Fortsetter under...)

Mari Maurstad er for mange et kjent navn, Hun deltar på flere ting i løpet av Ålesund Kammnermusikkfestival. (Pressefoto)

Lørdag er det klart for Igor Strvinkys mest populære og særegne verk. Det er skuespilleren Mari Maurstad som forteller om en ung soldat som gir bort fiolinen sin til djevelen i bytte mot rikdom. Alt går ikke helt som planlagt for soldaten.

Det blir også kafékonsert på Bro lørdag ettermiddag, før det på kvelden blir lykke, musikk og lyrikk med skuespiller Mari Maurstad, cellist Aage Kvalbein og pianisten Sveinung Bjelland. De har satt sammen et program med lyrikk som gjennom skjønnhet, underfundighet og humor belyser ordet lykke.

Senere på kvelden avsluttes det med hygge, med noe vakkert, gøy og flere overraskelser fra festivalens musikere i Foajeen på Parken Kulturhus. Det blir da uformell musikk i en lettere setting med åpen bar ved XL Diner.

(Fortsetter under...)

Ålesund Kammermusikkfestival i Ålesund kirke

Søndagen er er avsluttende dag og det hele starter med  musikkgudstjeneste i Ålesund kirke. Etter gudstjenesten blir det musikalsk eventyrstund for de minste på Ålesund Kunstforening. Der får de se og høre skuespiller Inger Bakke og fiolinist Ai-Ling Chiu fremføre et musikalsk eventyr for barna.

Før det hele avsluttes blir det konsertforedrag med komponist og musikere om kveldens program. Så til kvelden møtes man igjen i Ålesund kirke til storavslutning. 

Vil du lese mer om programmet kan du gjøre det her.