Her blir det lekeplass og parkeringÅlesund kommune er i full sving bak fjellet. Det jobbes, graves og bygges. Mye skal ordnes for å få alt på plass. Først skal Skyttergata rehabiliteres, før parkeringsplasser og lekeplassen står klar.

Sigmund Aklestad viser hvordan det blir seende ut til slutt.

Rehabiliteringen er godt i gang. Det skal komme nytt vann og avløp til alle i Skyttergata. De regner med å være ferdig med det til sommeren. Så starter arbeidet med å få på plass nye parkeringsplasser og en lekepark på den gamle Rollonbana.

– Til høsten oppgraderer vi på den gamle Rollonbana. Det blir 80 nye parkeringsplasser inkludert handikapparkering. Det blir hovedsakelig soneparkering for de som bor her, med fem private plasser for de som bor nærmest, 10 betalingsplasser. Slik det er nå er det midlertidig kaos, men det er mulig å parkere borte ved kapellet, forklarer prosjektleder Sigmund Aklestad.

– Det blir også en lekeplass her på 2,5 mål. Det vil si at det blir nesten som en liten bypark med ballbane, sittegruppe og lekeapparater. Her blir nytt fortau og lykter i tillegg. Vi starter med alt til høsten, forklarer han.