Full rulle på kulturhusene-Jeg er veldig fornøyd med høstens program. Det går slag i slag, sier kulturhusleder Hans Pareliussen i Ålesund kommune. 

Hans Pareliussen gleder seg over kulturhøsten i Ålesund by med et bredt program!

Humor selger

-Vi har mye humor på plakaten, og det er tydelig noe som slår an hos publikum. Her er faktisk seks forestillinger allerede utsolgt, sier han og viser til Are Kalvø, Humorgalla og Dr. Bergland som alle har solgt ut to fulle hus hver.

I tillegg går billettsalget jamnt på Kristian Valen som kommer med showet «Åsted Valen».

Nye format i foajéen

I tillegg til de ordinære scenene i kulturhuset kan Pareliussen nå glede seg over å ta i bruk den nye foajéen.

- Det er spennende å kunne presentere helt andre forestillinger enn vi tidligere har kunnet gjøre i den store salen. Det skal bli gøy å kunne få leke med helt andre muligheter. I morgen lørdag er det klart for «Konspirasjonspodden» som nærmer seg helt utsolgt og jeg gleder meg til å høre hva de skal snakke om. Det vet vi nemlig ikke på forhånd, sier han.

Hedvig Mollestad er klar med urfremføring av «The Tempest II»

Fullt trøkk med bestillingsverk

-En av de konsertene jeg ønsker å trekke frem er Hedvig Mollestad som kommer hit for å presentere et eget bestillingsverk fra oss. De fleste har hørt henne «trøkke» til med trio, og da kan man tenke seg når man øker besetningen og legger til blåsere, sier Pareliussen om «The Tempest II»

-Ola Kvernbergs Steamdome er også noe å se frem til. Et stort prosjekt med åtte-ni musikere og flere trommeslagere som har høstet svært gode kritikker og ble «årets beste plate» i fjor.

(Fortsetter under)

S-M-XL er klare med ny forestilling på Arbeideren.

Teater

Også i kategorien teater er listen lang denne høsten. Her får publikum oppleve flere store satsinger.

-Jeg gleder meg til å se «Lars er LOL». Det er Teatret Vårt som har laget teater av barneboken med samme navn. For voksne er det veldig gledelig at Anne Marit Jacobsen legger sin turnestart til Parken Kulturhus med forestillingen «Jacobsen, værsågod». Så er det nesten helt utsolgt også for Riksteateret sin «Tung tids tale». En forestilling med et veldig alvorlig tema. Det viser at folk vil ha ulike ting, sier han.


Juletradisjoner

-Ingen jul uten Putti Plutti Pott og Bjørn Eidsvåg vel?

-Hehe, nei det går ikke. Vi har sterke tradisjoner også på kulturhusene. Vi ser at mange av de tradisjonene og artistene vi forbinder med julen er viktige for oss. Det gir en egen opplevelse. Det er hyggelig. Så har du også helt nytt show med «S-M-XL» som skal spilles på Arbeideren i år!

LYST Å VINNE TO BILLETTER TIL VALGFRI FORESTILLING?
Da går du til kommentarfeltet på facebook og skriver: Kulturbyen Ålesund!


Vi trekker en vinner mandag.