Reis på kryss og tvers-Det er hyggelig å få være med på å gjøre noe helt konkret for å vise at vi setter pris på de som velger å reise med både buss og båt, sier Kvammen som sammen med folkehelsekoordinator Ingvill Holmen skal dele ut nystekte vafler og kaffe på Rutebilstasjonen i sentrum mandag fra kl. 07.00. 

Folkehelsekoordinator Ingvill Holmen (t.h) og prosjektleder for mobilitetsuken Linn Kristine Kvammen. Foto: Ålesund kommune.

Det er tredje gang at Ålesund kommune med på Europeisk mobilitetsuke sammen med andre byer i hele Europa. I år er temaet «Velg rett reisemiks» og et betyr mange ulike aktiviteter og muligheter for reisende. 

-Formålet er at vi skal tenke mer på hvordan vi reiser og forflytter oss. Her er mye godt planarbeid på gang for å bedre tilbudene og få til nye løsninger for fremtiden, men vi må også fokusere på hva vi faktisk kan gjøre med de tilbudene som er her i dag. Om alle gjør litt så går det jo fortere fremover, sier hun. 

(Fortsetter under)

Ålesund kommune håper at flere velger å reise kollektivt.

-Formålet er at vi skal tenke mer på hvordan vi reiser og forflytter oss. Her er mye godt planarbeid på for å bedre tilbudene og få til nye løsninger i fremtiden, men vi må også fokusere på hva vi faktisk kan gjøre med de tilbudene som er her i dag. Om alle gjør litt så går det jo fortere fremover, sier hun. 

Årets mobilitetsuke har flere spennende prosjekter og for mange venter der overraskelser både på land og vann. 

-Det handler jo også om å sette pris på de som er flinke til å reise kollektivt. Vi samarbeider med Borgund Videregående og Ålesund Kunstfagskole som skal pynte opp holdeplassene ved Rutebilstasjonen og Campus. Så gleder vi oss også til å se og høre Ålesund Kulturskole. De skal underholde reisende på flere avganger. Det tror jeg blir veldig gøy, forteller hun. 

(Fortsetter under)

 

Denne uken kan du reise så mye du vil med båt og buss for kun kr. 125,-

For å trigge reiselysten denne uken er der også lansert et helt nytt tilbud som legges ut i FRAM-appen fra mandag. Du kan nemlig reise så mye du vil med både buss og båt mellom Ålesund, Sula og Giske for kun kr. 125,-. 

-Det at vi denne uken får til en kombinasjon med hurtigbåt er veldig spennende. Vi håper jo at det blir brukt. På denne måten kan man jo finne ut om der er reell interesse for en billett som går på tvers av tilbudene, sier hun. 

Hun anbefaler også alle som er interesserte i temaene om å møte opp i foajeén i Parken Kulturhus mandag 17. september kl. 18.00-20.00. -Da blir det flere foredrag og det er gratis og åpent for alle, avslutter hun.