Til toppen

Vender hjem for å spille på lag med sunnmøringene

Ina Eldøy var to år gammel da hun ble sunnmøring, og etter mange år i ”utlendighet” har hun vendt tilbake til Sunnmøre. Der en er opptatt av verdiskaping og samhandling, og der hun med sitt nye selskap Larsdotter ønsker å bidra til at de gode egenskapene i oss forsterkes.

-Her er det et fantastisk trykk, sier hjemvendte Ina Eldøy som hedrer sin far med å kalle sitt nye firma for Larsdotter. -Mange har lykkes og er nå villige til å investere pengene i fortsatt vekst og verdiskaping i regionen vår. Det er dette vi i Larsdotter ønsker å bidra til, forteller hun..

-Her er det et fantastisk trykk, sier hjemvendte Ina Eldøy som hedrer sin far med å kalle sitt nye firma for Larsdotter. -Mange har lykkes og er nå villige til å investere pengene i fortsatt vekst og verdiskaping i regionen vår. Det er dette vi i Larsdotter ønsker å bidra til, forteller hun..

-Navnet på selskapet er en hyllest til far min Lars Aage og alle entreprenørene der ute som har bidratt til å endre samfunnet, sier Ina.

-Min far har vært med på mye i inn- og utland. Han har vært villig til å satse, tålt og tape og satset igjen.
Mot til å feile er en viktig egenskap, sier hun.
Og det er ikke rent lite hun har vært med på selv heller i sitt yrkesliv.

I rundt tretti år har hun bodd borte fra Sunnmøre. Hun har drevet hotell, laget strategiplaner, vært høyskolelektor, drevet merkevarebygging, styrt med regnskap, vært fisker i Alaska og solgt fotballstadioner i England.

Med andre ord en CV få kan vise til.

Og da glemte vi å nevne at Ina er utdannet siviløkonom og har det hun kaller en ”nesten” master i Shipping Managment. Og det er mer, men vi stopper der.

-Tre tiår borte fra Ålesund, men dialekta er like finslipt?

-Du, det er veldig smart å holde på dialekta når du har en sunnmørsdialekt. Den kan hjelpe deg fram. De forstår at du er opptatt av business, så det anbefales, forteller hun.

Hun er oppvokst i Hatlane, og når hun nå har ”landet” i hjembyen er det med en kontorplass på Skansekaia, i ett av de nye byggene. Og hun er storfornøyd.

-Det er jo helt fantastisk. Fin utsikt, sentralt og med samarbeidspartnere svært nær, forteller Ina, og sikter til blant annet Sølvtrans-gründer Roger Halsebakk.

-Men tilbake til sunnmøringene du nå skal jobbe med. Hva er det med oss?

-Sunnmøringene er opptatt av å skape verdiene. De spiller på lag for å lykkes med det de holder på med. Konkurransen kommer sjelden fra naboen, men fra verden utenfor. Vi er direkte. Det er ikke noe jåleri og snakking rundt grøten når vi skal gjøre noe.

-Du har nå nettopp kommet deg inn i kontorene. De første stegene er tatt?

-Ja. Jeg har fått en flott mulighet til å jobbe sammen med dyktige grundere som har lykkes før. Vi ser fantastiske muligheter innen reiseliv og et av initiativene er Cruise Service.

Tittelen Ina har gitt seg selv på selskapets nettside er Samskaper. Et eksempel på viktigheten av samhandling er nettopp engasjementet til Ina og Larsdotter i Cruise Service, der daglig leder Torstein Holsvik har fått med seg tidligere nevnte Sølvtrans-gründer Roger Halsebakk og tidligere medeier i Optimar, nå investor Frode Kjølås fra Stranda.

Tre parter som fant sammen i et felles løft for sunnmørsk reiseliv.

Og midt i dette står Larsdotter og Ina som har fått i oppdrag å samordne initiativene de tre har innen reiseliv.

Ina har flere hatter på hodet. Derfor tilbyr det nye selskapet hennes flere tjenester som i sum skal styrke og bistå de som våger å risikere, slik pappa Lars Aage og alle gründerne som ham.

-Vi har fått er godt samarbeid med Trude Falck Bjånes i It´s Timeout. Vi har utviklet et kurs i lederskap som vi tror kan være til glede og nytte for Sunnmørske ledere. Det er spennende å få være med på å alt dette, sier hun.

Og for å si det som Larsdotter gjør om samspill;

Et håndtrykk, en relasjon, et ønske om å bidra til noe større enn seg selv – det er ikke mange som lykkes alene.

Lykke til Ina, og velkommen hjem.