Til toppen

Gjentar “Stafett for livet” på Spjelkavik stadion

- Det var fantastisk å se det utrolige engasjementet og den entusiasmen vi var med på å skape i fjor, sier Elin Sønderland. Hun er stafettleder og en av de mange frivillige som er med og planlegger arrangementet i Spjelkavik.

I fjor var over 700 personer innom Kreftforeningens Stafett for livet på Spjelkavik stadion i juni. Stafetten som varer i ett døgn, som et symbol på at kreft aldri tar pause, men er der hele tiden. I tillegg til konserter og aktiviteter kan alle melde på et lag som skal gå runder på stadion gjennom hele døgnet. Deltakerne på laget samles ofte rundt et familiemedlem, en kollega eller venn som de vil støtte eller minnes.

– Å stå sammen og holde stafettpinnen i bevegelse i 24 timer er også en symbol på at det alltid må være noen på banen for den som er syk. Det ble tilbakelagt hele 437 mil i løpet av stafett-døgnet. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne som fortalte om samhold, gode samtaler og øyeblikk sammen, med både venner og familie, men også med ukjente og nye bekjente. Det er dette som gjør at det givende å være med på, sier Sønderland.

Fjorårets stafett samlet over 700 deltakere.

Idrettslag gjør unntak

Stadion til Spjelkavik IL er egentlig helt fullbooket med egne aktivitet og klubben låner ikke ut anlegget. Men de gjør et unntak for denne stafetten og Kreftforeningen som dermed kan gjennomføre stafetten helgen 2.-3. september.

Styreleder Arne Sigurd Hansen, daglig leder Torgeir Olsen og fotballformann Audun Røyset er stolte over å kunne bidra.

– Spjelkavik IL er en av regionens største breddeklubber. Vi har særdeles høy aktivitet og belastning på anlegget, året rundt, og spesielt i helgene. Når vi får en henvendelse om å låne bort anlegget vårt i «høysesong», er svaret dessverre nei, men her gjør vi et unntak, sier styreleder Arne Sigurd Hansen.

– Vi er særdeles stolte og beæret over å bli forespurt om å kunne bidra for andre året på rad. På vegne av Spjelkavik Fotball, oppfordrer vi alle medlemmer i Spjelkavik Idrettslag, venner og motstandere, å støtte dette flotte arrangementet for en så god og viktig sak, følger Audun Røyset opp med.
Stafettlederen roser også engasjementet til Spjelkavik IL.

– Vi er utrolig takknemlige for at Spjelkavik IL er så gjestfrie og rause at de lar oss få låne anlegget midt i en travel fotballsesong. Det setter vi stor pris på. Det er en veldig fin bane og anlegg, og med flotte turområder i nærheten, som er med og gi stafetten en fantastisk ramme, sier Sønderland.

Elin Sønderland er stafettleder og en av mange frivillige som gleder seg til årets utgave av “Stafett for livet” i Ålesund.

Høst-stafett

I fjor ble arrangementet gjennomført i juni, mens årets stafett blir arrangert første helgen i september.

– Det kan gi en ekstra flott ramme rundt lysseremonien siden det blir mørkere på kvelden i september enn i juni, mener Sønderland.
Lysseremonien i stafetten arrangeres på kvelden. Og det er den eneste tida hvor hele stafetten stopper opp en liten stund. Tidligere på dagen har man dekorert lysposer med tegninger eller hilsener. Disse settes nå opp med lys, og man får gjerne en tale eller sang.

– Dette blir en stund i stafetten for å minnes og å hedre, og kan være et sterkt, men også fint øyeblikk for mange, forklarer hun.

Åpent for påmelding

Sønderland håper så mange som mulig har lyst til å bli med på stafetten. Enten som deltaker på et lag, som frivillig eller som fighter. Fighterne er stafettens æresgjester og blir invitert til en middag med underholdning. Har du lyst til å melde deg på, gjør du det her. 

Lyst å være med som frivillig?

Det er frivillige som planlegger og gjennomfører stafetten fra nå av og til gjennomført arrangement. Da gjør man alt fra å invitere deltakere og lag, til å planlegge opp- og nedrigg eller å stå i kiosken på selve arrangements-helga. Har du lyst til å bli med i gjengen, så kan du melde deg her!