Til toppen

Klart for årets store båt- og caravanmesse

(Annonse) Båt og Caravanmessen 3. -5. mars i Ålesund byr på alt i fra store luksuriøse båter, til mini campingvogner og Norgespremiere på el-vannsykkel.

Utstillere fra to bransjer samles for å lage årets møtested for båt- og caravaninteresserte gjennom tre dager når messen går av stabelen 3.-5. mars i Ålesund.

Sparebanken Møre Arena skal fylles med et bredt utvalg av båter, motorer, flytebrygger og vannscootere. Både lokale og nasjonale aktører tar sjøveien til Ålesund med flotte båter av ekstra interesse for sunnmøringene. Caravanaktører viser frem det nyeste innen bobil, campingvogner, Combi-Camp og utstyr til fritiden.

  

Messens største forhandler

Årets største er Ferd Båt som stiller med over 1000 kvm stor stand og fyller messen med nyheter fra bla; Askeladden, Øien, Jeanneau, Finnmaster, Beneteau og Hobby. De stiller selvfølgelig med Askeladden C78 Cruiser som er vinner av European Powerboat of The Year Award i kategorien sportsbåter opp til åtte meter. Prisutdelingen gikk av stabelen under båtmessen Boot Düsseldorf tidligere i år, og er en flott utmerkelse til Norges største produsent av fritidsbåter. I tillegg til båter i alle størrelser, stiller også Ferd Båt med egen utstyrsbutikk.

Ettertraktede båter i marinaen

– Ved bryggene får publikum sjekke ut 16 flotte båter som er verdt messebesøket i seg selv, sier Jeanette Lorgen som ser frem til årets messe.

– Vi synes det er ekstra hyggelig at Saga Boats er tilbake. De produserer alle sine båter i Selje som er bygget for helårsbruk og godt tilpasset det vestlandske klima. Alle modellene fra Saga er halvplanende båter med fast aksling og beskyttet ror og propell. Dette gjør de svært driftssikre og sjødyktige. Båtene er bygget for aktivt bruk med fokus på praktiske løsninger som gjør båtlivet så enkelt som mulig, forteller hun.

Andre aktører som stiller i marinaen er Princess Yachts, Maritim Drift (Viknes og Skilsø), Nordic Boats (Marex), FG Racing (Westline og Sargo), Nautic Norway (Nimbus og Fairline), W-Yacht (Dufor seilbåt) og Ferd Båt.

Det nærmer seg sommer og mange har fått smaken på kortreiste opplevelser i Norge. Få tips og ideér på Båt og Caravan messen i Ålesund

Hytte på hjul

Flere caravanaktører er til stede på messen for å vise frem flotte nyheter innen bobil og campingvogner.

– Mange har oppdaget den fleksible ferieformen som en bobil og vogn gir i kombinasjon med sportsaktiviteter. Under årets messe vises det frem mange merker og modeller, både store innholdsrike biler, men også minicampingvoner. En ny aktør på messen er Raidhoo som tilbyr dråpeformede minicampingvogner. Det er en av markedets mest aerodynamiske tilhengere med lav luftmotstand. De har solcellepaneler integrert i taket som produserer fornybar energi og gjør en selvforsynt med strøm på turen. Den minimalistiske og fleksible campinghengeren er et fint utgangspunkt for unike opplevelser og minner for alle som elsker friluftsliv og natur, sier hun.

Ferda Ålesund og Løviknes Caravan stiller med et rikt utvalg av bobiler og campingvogner for enhver smak. Aaland Bil stiller med bybobiler. I tillegg finner publikum alt de trenger av utstyr til campingturen, fra grill og tilbehør til Combi-Camper og praktiske tilhengere.

Hva med din helt egen vannsykkel?

Norgespremiere på el-vannsykkel

Utstilleren Manta5 lanserer nyheten el-vannsykkel Hydrofoiler SL3 på messen.

Stillegående og lydløst kan man utforske spenningen ved å sykle på åpent vann – ingen veier, ingen trafikk. Aldri før har det vært så lett å manøvrere seg over vannet på en sykkel.

– Etter den svært gode mottakelsen Manta5 har møtt i Norge gleder vi oss nok litt ekstra til å vise frem neste generasjon hydrofoilsykkel som er bygget på imponerende bærekraft og innovasjon, sier markedssjef Kim Brandsnes i Manta5 Norge.

Den andre hydrofoilsykkelen fra Manta5 er en velutstyrt sportslig hydrofoilsykkel med lang rekkevidde og verdensledende teknologi utviklet av designere fra New Zealand. Vannsykkelen har et helt nytt og sprekere design, oppnådd for enklere funksjoner for «start», bedret sittestilling og sikkerhetsforbedringer.

– Det har aldri før vært så enkelt og så gøy å ta sykkelturen på åpent vann, sier han og håper publikum tar turen.

– For barna blir det pirat ansiktsmaling, ballongsverd, tatoveringer og mekaniske hester. Redningsselskapet er også til stede med Elias båten og i marinaen kan besøkende gå om bord i redningsskøyten DNVII, sier Lorgen om det som blir 16. utgaven av den populære messen.

Mer om messen finner du her! 

 

Se mer om alt som skjer i Ålesund i vår store Kulturkalender.