Siste julen for slakter Dalen-Jeg har tenkt grundig på dette, men har tatt et valg, forteller Kenneth Dalen. Dermed er det slutt for slakterbutikken som har lagt i Apotekergata siden 1919. 

Et kjent ansikt i bybildet. Eva på trappen til Dalen Kjøttvarer i Apotekergata.

-Det begynte med at leiekontrakten gikk ut nå i år. Når min mor i tillegg skal pensjonere seg, så vil belastningen bli for stor personlig. Jeg ønsker å ha fri i helger og høytider, og det er rett og slett ikke mulig når man driver en slakterbutikk, forteller Kenneth som har jobbet i familiebedriften siden han var 16 år.

Han er 4. generasjon Dalen og med dette avsluttes det som for Ålesund har vært et viktig lite eventyr i Apotekergata 8. Veldig trist mener nok mange, men for Kenneth har det en annen side. -Dette er utelukkende positivt for meg, og jeg var nødt å ta et valg.

Kenneth Dalen er også medeier i Dalen Fiskemat som ligger på Godøya, og Bypatrioten antar at den driftige herren har mer enn nok å henge fingrene i.

-Vi holder åpent hele jula og romjula, men så er det slutt. Vi vil bruke januar til å produsere for kiosker og butikker.

(Bypatrioten tenker seg om)

-Men hva i alle dager gjør vi med danskrull nå da? Må vi hamstre?

-Hehe, ja det er nok det tryggeste, sier Kenneth som lover å få rikelig ut i butikker og disken nå i julen.