Regionens største opplevelsesfestival!(Annonse) -Dette er barnas egen helg, sier daglig leder Synnøve Rogne hos Sparebanken Møre Arena som er aktøren bak opplevelsesfestivalen «Lekivalen». 

Daglig leder i Sparebanken Møre Arena Synnøve Rogne gleder seg til ett av årets høydepunkt; Lekivalen!

-I motsetning til andre festivaler som kanskje satser mest på musikk, har vi bygget opp ei helg der barn får et unikt innblikk i alt fra idrett, kultur, lek, moro, læring og underholdning. Kanskje viktigst av alt: Her får de prøve selv, forteller hun.

Mangfold

Den enorme hallen fylles denne helgen av alt du kan tenke deg av fritidsaktiviteter, idrettsorganisasjoner og kulturinstitusjoner som vil vise seg frem.

-Lekivalen skal være et positivt sted for våre små der de får testet ut nye aktiviteter. Det er derfor viktig at terskelen for å prøve er lav, nettopp for at flere skal tørre. I år kan besøkende være med på alt fra dans, sjakk, bueskyting, badminton, svømming, orientering, speiding, taekwon-Do, til folkemusikk og folkedans, drill og klatring, sier daglig leder Synnøve Rogne.

Høye spark og full rulle!

Godt samarbeid

Får å få til alt dette er det viktig å ha næringslivet i ryggen.

- Vi er så glade for at Sparebanken Møre gir hele 10.000,- til den idretts- eller kulturorganisasjonen som har den mest inkluderende og engasjerende standen. Det gjør jo sitt til at også de som skal skape opplevelsene strekker seg enda litt lengre, sier hun.

Emma kommer kommer du?

Underholdning


-Mange kjenner sikkert igjen sangen «Fått deg på hjernen» som har gått som en farsott i sommer. Bak låten finner vi 10 år gamle Emma. Hun er lillesøstera til Marcus & Martinus og har samme talent, sjarm og energi som brødrene. Så kommer også Dinaye som sjarmerte hele Norge i senk med deltagelse i MGP jr i 2016. Underholdningen samler små og store til en felles opplevelse, og det er alltid kjekt å se, sier Rogne.

Vitenshow

Nytt av året er Teknisk Museum som tar turen til Lekivalen med sitt populære vitenshow.

-Det blir både flammer, knall og overraskelser når vitenskapen inntar scenen, sier Rongve som synes det er flott å få inn naturvitenskap og eksperimenter i en setting som dette.

Kunst, kultur og idrett får stor plass under årets utgave av Lekivalen

Tegnekonkurranse


I forkant av Lekivalen inviterte festivalen og samarbeidspartneren OBOS til kunstkonkurranse med tema «Fremtidens Hus». Lekivalen har fått inn mange flotte bilder og kollasjer som illustrerer hvordan vi kommer til å bo i fremtiden. Hvordan ser husene våre ut om 100 år? Hvordan lever og leker vi i fremtidens hus? Hva er viktig for barna i fremtiden? Det gleder vi oss til å vise frem, sier hun.

I tillegg blir der en rekke andre aktører og ting å ta seg til. Trylleskole med Tito Magic, besøk av dyra fra Hakallegarden, minitivoli, foreldreparkering med OBOS, bilutstilling, Tares aktivitetsløp, puslespill, lydvogn og aktiviteter med Obs Ålesund.

Lekivalen opplever du i Ålesund 27.-28. oktober. Følg de på facebook så får du enda mer informasjon!

 

Møt Hakallegarden.

Lag mat sammen med Klippfiskakademiet.