Norges beste utsikt på arbeidsplassen50 meter opp i lufta sitter han. Erik Krogen har byens og kanskje Norges beste utsikt fra "kontoret". Bypatrioten fikk være med opp i den høyesta krana på byggeplassen til bybadet! 

Se her da. Disse kranene klatret vi opp. Vi kjente det godt i lårene dagene etterpå. Ingen skal tvile på at 50 meter i stige er god trening.

Han er kranfører på byggeplassen der Ålesunds bybad skal stå klart om to år. 

– Det er et veldig spennende prosjekt å jobbe med. Man har lenge hørt snakk om et bybad. Nå blir det endelig realisert og det tar form under mine føtter. Det jeg vet er at ingen kan matche den utsikten jeg har, sier Erik Krogen i HENT entreprenør.

Thea er en av de få kvinnene i bransjen. Hun synes det er et spennende yrke.
– Det er egentlig tilfeldig at jeg valgt å jobbe med dette. Jeg synes det er gøy og veldig kjekt med planlegging. Så har jeg alltid likt matte og fysikk, sier hun.

Under kan du se bilder av synet som treffer Erik en hver solskinnsdag på jobb:

Både Thea Elise Vestre Aasen og Erik Krogen synes det er spennende å få jobbe med bybadet, selv om de har svært ulike jobber. Han er kranfører og sørger for at tunge ting som skal løftes kommer på riktig plass. Hun er HMS-ansvarlig, og har dermed ansvar for at alle følger reglene for en sikker og trygg arbeidsplass. Noe som er svært viktig på et byggeområde.

Bybadet skal inneholde basseng på både 25 meter og 50 meter, to vannsklier, stupetårn, barnebasseng, boblebad, terapibasseng, bølgebasseng og motstrømsbasseng.  Der blir også en mesanin med utsikt over bassengene og en kafe. Deler av taket vil være et uteområdet med lekeplass.

- Det er veldig fint å få jobbe med bybadet. Det er spennende med noe nytt som vi ikke har i Ålesund. Og så vet jeg at det vi bygger er noe folk blir glade for og noe folk kan bruke, forklarer Thea.

For mange vil nok jobben se vanskelig ut. Hvordan vet man at man treffer riktig? Er man ikke redd for å treffe noen i hodet? Kan ikke det man holder i krana falle av? Erik viser fram at det både er skjermer som viser hva han gjør slik at blindsoner også er enklere.

– Hei, kommer dere hele veien opp, hører vi en stemme et par trapper opp. Ikke alle tør å våge seg hele veien opp, men for Erik er ikke det en sak. Det er bare sånn det er og han er vant til det. Kranen har 70 meter rekkevidde og har god teknologi innebygd slik at ikke noe skal gå galt.

Erik får med seg alt som rører seg i byen. Hvert et cruiseskip og hver en båt som legger til i sentrum. Alle barna som leker i byparken og hver en utrykning som skulle skje.

Oppe i kranen kan man se helt til Langevåg og lenger enn det.

På andre siden ser man forbi Giske og Valderøya.