Nå er de nesten voksenU.-KA, byfestivalen av studenter, for alle, planlegger å å være godt synlig i sentrum av Ålesund 13.-21. mars. Festivalen åpner med brask og bram når 50 studenter tar sats fra scenekanten på Parken Kulturhus. 

Den siste tiden har studentene brukt tid på kulissene. På kontoret deres er det både maling og sagflis på gulv og stoler.

Studentene har ikke fått et stille øyeblikk denne uka. Hele programmet for festivalen er sluppet, og billetter til revyen er lagt ut.

Mange av studentene skal snart ut i arbeidslivet, og kjenner på det å være nesten voksen. 

–  De aller fleste har nok kjent litt på det å være nesten voksen. Men hva betyr det egentlig, spør en av lederne for årets revy, Maria Dahle Bekjorden.

Bak fra venstre: Amalie Håland, Vilde Nagel Fredriksen, Alette Ytterli og Charlotte Pedersen. Foran fra venstre: Ranveig Fagerli, Caroline Remøy Holm, Maria Dahle Bekjorden og Elisabeth Sveøy-Aae.

Tidligere år har tema for revyen vært "studentproblemer", "generasjon prestasjon" og lignende ting. 

– Vi ønsket å ha noe som kan være interessant for alle. Noe både min mamma kan kjenne seg igjen i, og noe min lillebror på 19 år kan kjenne seg igjen i. Vi er 50 studenter som har jobbet sammen om det her siden august, og vi har blitt en liten revyfamilie, så vi gruer oss nok litt til det er over, innrømmer hun.

I år flyttes revyen tilbake til Parken kulturhus, der den ble holdt de første årene, før den ble holdt på Terminalen de siste år,

Første året hun ble med på revyen, var det for den sosiale delen. Slik er det også for Amalie Håland,

– Det er veldig sosialt, og de hjemme har sagt at jeg må komme meg på ei scene. Det ser også fint ut på CV´n, sier hun. Caroline Remøy Holm er enig. Hun var revysjef i fjor, og hadde tenkt til å gi seg, men hun klarte ikke gi helt slipp.

– Jeg klarer ikke helt å holde meg unna. Med revygjengen klarer man å bare være seg selv og slippe seg løs, sier hun.

Annonselenke:

BILLETTER i SALG NÅ!