Til toppen

\ loading=

Moldenser forelsket seg i Ålesund

Sjekket du om det er 1. april nå? Det er det ingen grunn til. For Håkon Aure Tangen (31) er moldenseren som har falt fullstendig for både sunnmørsbyen og ei Ålesunds-jente. Og ikke nok med det, det er med stor stolthet han viser frem byen når DNB får bedriftsbesøk.

Gjennom serien “Flytter til Ålesund” har vi møtt herlige mennesker fra blant annet Mexico, Spania, Stange, MyreFrankrike og Oslo. Men vi hadde nok aldri tenkt at vi skulle skrive om en moldenser.

Møt Håkon Aure Tangen. Som bodde i Molde frem til han var 22 år. Og spilte for Molde FK i ungdomsårene.

– Det et kanskje litt rart å si, men helt ærlig så er Ålesund en fantastisk by. Så jeg kan med letthet si at jeg er forelsket i byen, sier Aure Tangen.

Jobbet i Brages

Så hvordan kunne det gå til. Hvordan startet så kjærlighetsforholdet til Sunnmøre…

–  Jeg hadde bodd hjemme hos foreldrene mine hele livet. Også da jeg gikk på videregående og høgskolen, så jeg var ganske lei av Molde. Jeg trengte et miljøskifte.

Sunnmøringer syns faktisk at det er vakkert i Molde, for vi ser jo hjemover mot tinderekkene i sør. Håkon ble også dratt den veien. Han tok ferga over Romsdalsfjorden og kjørte over Ørskogfjella til Sunnmøre med en bachelor i økonomi og administrasjon i bagasjen.

– Jeg har alltid vært litt interessert i bilsalg og så kjente jeg Espen Digernes som drev Brages bilforretning via familiære relasjoner. Vi tok en prat og så ansatte han meg selv om var et uskrevet blad, for jeg hadde ingen erfaring fra bilbransjen. Han tok på en måte sjansen på meg.

Håkon signerte en toårskontrakt som salgstrainee hos Brages, men ble der i seks år. Han var nemlig fast bestemt på at han skulle takle den nye tilværelsen uansett hva som møtte ham.

– Det ble en veldig brå overgang fra hjemme til en liten hybel i Hatlane uten oppvaskmaskin. Det var veldig tøft i starten og jeg måtte jobbe en del med meg selv den første tida. Jeg var også ny og ung i det som kan være en krevende bransje.

–  Men jeg skulle stå i det uansett. Og selv i de tyngste stundene var det aldri i tankene mine at jeg skulle flytte hjem igjen. For jeg trivdes i det som var et godt arbeidsmiljø.

To kjærlighetsforhold

Kort tid etter at han skiftet ut bostedsadresse fra Molde til Ålesund skjedde to ting som har endret livet hans.

ROLLON: Denne gjengen i Rollon har enorm betydning for trivselen til Håkon Aure Tangen.

To kjærlighetshistorier. Den ene handler om den runde lærkula. Mens den andre handler om en kvinne.

La oss ta fotballen først selv om kvinna i hans liv nok er det viktigste.

– Du kan bytte kone, men du bytter aldri klubb, sier 31-åringen med et stort og lurt smil.

Klubben er SPKL Rollon.

– Det var litt tilfeldig at det ble Rollon for de holdt til i nærheten av der jeg bodde og var på et nivå som jeg ønsket å spille på. Nå har jeg spilt der i ti år og det har vært fullstendig uaktuelt å spille i en annen klubb, sier Aure Tangen.

– Rollon har betydd utrolig mye for meg. Jeg ble tatt imot på en ufattelig god måte fra dag én. Det man sier om Rollon er at det er en klubb som ingen vil slutte i. Skal jeg være helt ærlig, hadde det ikke vært for Rollon, så kan det være at jeg hadde flyttet et annet sted om jeg ikke hadde truffet samboeren min. Det viser hvor mye idrett kan bety når man flytter til et nytt sted.

Ventet tålmodig

Rundt på samme tid traff han ei jente. Og Mariell Urke gjorde et sterkt inntrykk på Håkon.

SAMBOERE: Håkon Aure Tangen fant den store kjæligheten i Mariell Urke.

– Vi møttes på en fest ikke så lenge etter jeg flyttet til byen, men det ble ikke så mye mer enn at vi kjente hverandre. Jeg hadde et godt øye til henne, men det tok fem år før vi ble kjærester.

– Jeg jobbet med en av hennes venninner og hun hjalp litt til slik at vi begynte å date. Og i dag er vi samboere. Hun er fra Ålesund, men moren er fra Malmefjorden i Romsdal, så da har vi jo noe til felles. Og det har vært godt ha en kjæreste herfra, for det gjør at man etablerer seg enda mer og en blir også en del av hennes miljø og familie, noe som har vært veldig fint.

Med andre ord, han ble forelsket i Ålesund. Og så har han blitt forelsket i Ålesund.

– Det har jeg blitt. Ålesund er en fantastisk by og jeg trives utrolig godt her. Ålesund er ingen stor by, men stor nok. På de ti årene jeg har bodd her, så har kulturtilbudet i byen økt og det er ikke tvil om at det er nok å finne på. Så har den nærhet til havet og fjellene. Det finnes fantastiske muligheter i naturen innenfor en times kjøring.

– Og så må jeg si at folkene i Ålesund er utrolig hyggelige og åpne, legger romsdalingen til.

Tett på verden

I 2020 startet han på en mastergrad i internasjonal økonomi hos NTNU i Ålesund. Og da jobbet han deltid i Sparebanken Møre.

– Det var slik jeg fikk øynene opp for bank og fant ut at dette var noe jeg kunne tenkte meg å jobbe med etter endt mastergrad. Våren 2022, midt i innspurten på masteroppgaven, ble jeg innkalt til intervju hos DNB i Ålesund. Etter noen nervepirrende intervjurunder fikk jeg tilslag på jobben som Treasury Management rådgiver, og jeg startet i jobben høsten samme år.

STUDENT: Håkon Aure Tangen sammen med fire av medstudentene ved NTNU han var sammen med da han tok en master der.

– Og arbeidsmarkedet i Ålesund er veldig bra innenfor mitt felt, noe av det beste du kan få. Det er et utrolig fremoverlent og internasjonalt næringsliv her. Jeg føler vi er tett på verden.

Ved å jobbe i DNB har han lokale midt i byen med inngang fra Kongens gate.

– Det er fantastisk å kunne arbeide mitt i sentrum. Nylig var mor mi på besøk og da gikk vi ut og spiste en lunsj før vi spaserte i gågata, Skansekaia og Brosundet. Det er utrolig fint på å kunne dra til seg byens atmosføre på den måten.

Men det er ikke kun familien han liker å være vert for.

– Vi har jo avdelinger flere steder i Norge og når kollegaer kommer på besøk, så har jeg lyst til å vise dem hva Ålesund har å by på. Da kan jeg ta de med på Storhornet på Godøya eller på byfjellet, før vi går ut og spiser på en av våre gode restauranter. Da får de både litt av naturen og det kulturelle. Det er så absolutt med stolthet at jeg viser frem byen fra sin beste side.

Hvor er hjemme?

Langs kaikanten finner man noe som moldenseren har trykket godt til sitt brystet etter at han flyttet til byen.

– Jeg er utrolig glad i friluftsliv og det å kunne både gå i fjellet og fiske. Etter at jeg flyttet hit har jeg blitt skikkelig glad i fisk, og spiser mer av det. Det er herlig at jeg kan se ut av vinduet fra jobben og se båtene som selger det havet har å by på. Det er fint å bo i en by som gir oss en slik unik mulighet, sier Aure Tangen.

FISKEPRAT: Håkon Aure Tangen tar en prat om fiske med Espen Marø Farstad, som er inne med fersk kreps.

Til slutt må vi finne ut av hva som er hjemme for Håkon. Barndomsbyen Molde eller nyforelskelsen Ålesund.

– Når jeg skal til Molde, så sier jeg at jeg skal hjem. Men når jeg er i Molde, og skal til Ålesund, så sier jeg at jeg skal hjem til Ålesund. Så begge er vel hjemme for meg, men det er jo her jeg har base da.

Han føler at han tilhører en generasjon som ikke bryr seg om rivaliseringen mellom Sunnmøre og Romsdal.

– Det føler jeg er veldig vasket ut. Uansett så er jeg av den oppfatningen at om du oppfører deg bra og er hyggelig, så får du samme behandlingen i retur. Jeg kan få litt kommentarer fra venner og familie i Molde, men det blir alltid sagt med et glimt i øye. Når jeg kommer i familieselskap, så får jeg som regel høre: Er det sunnmøringen som har kommet på besøk…

Blodet i årene som pumper inn til hjertet til Håkon er 100 prosent romsdaling, men så skjønner nok alle som har lest denne saken, at blodpumpa hans nå slår ekstra hardt for Sunnmøre.

– Jeg har falt skikkelig for Ålesund. Det er det ingen tvil om.

Andre historier i serien kan du finner her.

TRIVES: Håkon Aure Tangen trives svært godt i DNB.
PÅ TOPPEN: Håkon Aure Tangen trives også svært godt ute i den sunnmørske naturen.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!