Kultur er byutviklingSkal vi skape en attraktiv region kan vi ikka bare ha foredrag og debatter på menyen. -En attraktiv region har også et rikt kulturliv, sier kultursjef i Giske kommune Frode Synnes. 

Kultursjef i Giske kommune Frode Synnes håper publikum benytter seg av de mange konsertene og opplevelsene under "The North West" som starter i Ålesund 18. april

-Med denne konferansen jobber vi med flere viktige deler som skalvære med på å bygge en attraktiv region der folk ønsker å etablere seg og bli værende. Jobber og barnehageplasser er viktig, men det er også kultur. Jeg vil si at kultur er det som gjør oss til mennesker. Det er viktig som opplevelse, for å skape identitet og tilhørighet og for å gi deltakere gode mestringsfølelser sammen med andre, sier han og oppfordrer folk til å benytte seg av de opplevelsene som er satt opp på byens scener under konferansen.

- Vi ønsker å vise frem det kulturelle mangfoldet vi har i regionen. I tillegg til lokale artister får vi også besøk av noen av de mest profilerte artistene i landet når Bernhoft og Daniel Kvammen opptrer, sier han

Anita Valderhaug og Bjørnar Myhr inviterer til konserten «Lat att augene» på Teaterfabrikken

I Ålesund kirke er det Håvard Sveås som sammen med fotograf Øyvind Kåre Sunde har satt sammen «Naturen syng». -Dette blir noe helt spesielt der man blander salmer med vakre naturbilder. På scenen på Teaterfabrikken er det Anita Valderhaug og Bjørnar Myhr som inviterer til konserten «Lat att augene» når de velger sanger fra øverste hylle, sier Synnes som også er opptatt av at der skal skje ting i bybildet.

-Lørdag lager vi skikkelig bydag. Her stiller Ålesund sentrumsforening blant annet opp med kakebord i Korsatunnellen. Her får publikum smake på resultatet av det som har vært en stor bakekonkurranse. Det ser jeg frem til.

Er du nysgjerrig på hele kulturprogrammet og hvor du kjøper billetter?

Da finner du oversikten HER! (Sponset lenke)

Se også program for kulturlørdag i byen. 

Jarle Bernhoft med gratiskonsert på toppen av byfjellet i regi av Norad lørdag kveld

Det settes opp ekstra busser og båter. Last ned appen til FRAM og hold deg oppdatert.

Ekstrabusser og transport.

- Generelt blir kollektivopplegget 18. – 20. april som vanlig, men vi setter opp ekstra busser ved behov på avgangene, forteller Konrad Lillevevang i FRAM.

- Mellom sentrum og Campus Ålesund går det 6 busser i timen med rute 611, 618 og 624 onsdag til fredag. Fra Moa til Campus Ålesund og sentrum går det 5 busser i timen med rute 618 og 624 onsdag til fredag.

-Det blir satt opp noen ekstra avganger mellom Kverve og Ålesund sentrum. Vi oppfordrer publikum om å benytte reiseplanleggeren på frammr.no. Denne oppdateres hele tiden.

Avslutning og NORAD Nattevandring lørdag

- Det er vanlig lørdagsrute hele dagen. Statens Vegvesen tilpasser kolonne for buss gjennom Ellingsøytunnelen etter dette. Alle betaler barnetakst på linje 650 på dagtid. Det blir også satt opp fem ekstrabusser frå Ålesund rutebilstasjon kl. 01.00. Passasjerane reiser gratis.

For de som skal til Giske kommune blir det satt opp ekstra hurtigbåt frå Skateflukaia kl. 01.15 til Valderøya og fra Skateflukaia kl. 01.35 til Valderøya og Valkvæ. Passasjerene reiser gratis.

LES TIDLIGERE SAKER OM THE NORTH WEST:

Konsert på toppen av byfjellet

Klare for The North West 

Kommunale propper må bort