Gleder seg til sommersesongenCruiseskipene kommer med stadig tettere anløp og det er ikke lenge til at også andre turister strømmer til fra alle kanter for å besøke oss og alt det vi har å by på. Akkurat det gleder de seg til på Devoldfabrikken. 

-Sommeren er alltid hektisk og alltid gøy. Da kommer det folk fra alle kanter for å besøke oss, og det er jo akkurat sånn vi vil ha det, forteller Kristine og Bente hos Devoldfabrikken. De går sommeren i møte med utvidede åpningstider og aktiviteter for både store og små. 
 
Devoldbana
Et av de store trekkplastrene er den fantastiske Devoldbana. Her har en gjeng entusiaster satt seg som mål å bygge det som vil bli nordens aller største modelltogbane. 
 
-Så fort vi bikker 1. juli så vil Devoldbana holde åpent hver helg, både lørdag og søndag, frem til 6. august. Den er virkelig populær og det er veldig kjekt at vi kan utvide det tilbudet om sommeren, forteller Kristine Støversten som er markedsansvarlig og som i disse dager har hendene fulle med planlegging og tilrettelegging av aktivitetene i og rundt de historiske byggene. 

Turistene kommer med bil, båt og cruiseskip. For å oppleve noe utenom det vanlige. Hos Devoldfabrikken får de en miks av butikker, spisesteder og opplevelser. Akkurat som en attraksjon skal ha. 

-Det ligger i veggene. Det er noe av hemmeligheten. At vi har greid å ta vare på det ekte. At vi har bygget videre på en stolthet til den industrien som var her i 164 år. Vi prøver å fremheve alt vi kan av det som har vært og ta det med inn i den nye tiden, sier hun mens vi rusler gjennom byggene og det som har blitt «gågata». Her finner vi også det helt spesielle kunst- og håndverksmiljøet som har vokst frem. Glassblåser, smed, billedkunstner… (fortsetter under). 

-Vi er hele tiden på jakt etter enda flere som vil være sammen med oss. Både butikker og kunstnere. det er noe vi jobber med hele året, sier daglig leder Benthe Langeland. 
 
Så langt kan de skilte med 12 butikker, to kaféer, fem kunstnere og eget museum. 
 
-Det er rart med det, men folk vil ha ull. Det er det vi selger desidert mest av. Ulltrøyer. hele året rundt, forteller Støversten som legger til at det er friluftsklær de kanskje er aller best kjent for. I tillegg til Devold så har de også store outlet butikker for de kjente merkene som Norrønna og Bergans. 

Åpningstider
 
-Vi har grunnet på det en stund, men nå gjør vi det. Vi utvider åpningstidene gjennom hele året til kl. 20.00 på hverdager. Vi ser at skal folk rekke å besøke oss, så må vi også ta hensyn til når de har anledning, og da holder det ikke med åpningstid til 18.00 på hverdagene, forklarer Langeland og legger til at de også vil holde åpent søndagene i juli.