Til toppen

\ loading=

Familiekonsert med Ålesund Symfoniorkester

Det er mange år siden forrige gang Ålesund Symfoniorkester inviterte til familiekonsert, men denne gangen starter de høsten nettopp med konsert for hele familien som betyr et lekent, variert og eventyrlig program.

– Med oss på scenen har vi de unge strykerne i Indre Strøk, skuespiller Inger Bakke, solist fra egne rekker og det blir også levende musikk til animasjonsfilm, forteller Samuel Skrede om programmet som spenner fra symfoniske variasjoner på Bellmanns “Gubben Noa” og Josef Haydns udødelige Leketøysymfoni med masse morsomme instrumenter i hovedrollen, til musikkeventyret om Tubaen Tubby og Prokofievs “Peter og Ulven”.

– I Tubaen Tubby forteller skuespiller Inger Bakke, og her får vår egen tubaist, Per Slyngstadli, endelig briljere som solist- Som avsluttende hovedverk i vår familiekonsert vil publikum få oppleve Sergej Prokofievs fantastiske orkesterverk “Peter og Ulven”. Musikken er skrevet i 1936, men vi skal fremføre denne til Suzie Templetons animasjonsfilm som er skapt til dette verket, og som vant Oscar for beste animasjonsfilm i 2006. Animasjonsfilmen var i sin tid et samarbeid mellom norske, polske og britiske filmskapere, legger han til. 

Til å lede hele konserten har de som dirigent for første gang med seg Tom Gontier.

–  Tom har siden han kom fra Belgia til Ålesund i 2016 gjort seg bemerket i hele regionen som en eminent og allsidig musiker. Både som en glitrende trompetist, komponist og dirigent for en rekke korps og kor, forteller Skrede.

Se mer om alt som skjer i vår kulturkalender og nyt helgen i Ålesund by!