Til toppen

Få fart på vinterturismen

Paul Terstegge, nordensjef for Air France og KLM sier at de har kommet for å bli, men at de foreløpig ikke får igjen for investeringene med direktefly fra Vigra til Schipool. -Få fart på vinterturismen, lyder oppfordringen under Moakonferansen 2017.

-Få fart på vinterturismen, sier Paul Terstegge nordensjef for Air France og KLM

-Få fart på vinterturismen, sier Paul Terstegge nordensjef for Air France og KLM

Reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, Tom Anker Skrede, som er tilstede, forteller at de er på saken.

-Dette gjelder ikke bare for fly, men gererelt, sier han om satsingen de gjør for å lokke turister hit i perioden september til mai.

-Når vi i dag vet at en million mennesker reiser fra London og ut i Europa for å stå på ski, så vet vi at der er et marked. Vi må bare få ut budskapet om de produktene vi har. Vi har det meste på plass allerede. Vi har produktene og vi har overnattingskapasitet i hele regionen.

 

(Fortsetter under)

Reiselivssjef Tom Anker Skrede var i dag tilstede på Moakonferansen .

Reiselivssjef Tom Anker Skrede var i dag tilstede på Moakonferansen .

Satsingen på vinterturisme er i følge Skrede todelt.

-Du har de skirelaterte opplevelsene, enten det gjelder å gå sju meter eller topptur. Så har du selveste vinteropplevelsen, som byr på alt fra Borgundfjordfiske til gondolen på Stranda. Når du kun er vant til storbymiljø eller sand mellom tærna, så er det vi har her helt spektakulært i seg selv, sier Skrede som straks reiser til Kina for å møte turoperatørene som han håper vil se til Ålesund og Sunnmøre.

-Tromsø har jo lykkes med dette på vinteren, men har ikke samme trykket sommeren som vi har. Vi ser nå på dette sammen, om vi kan dra nytte av hverandre, sier han.

Han understreker at det ikke er gjort i en håndvending å nå ut, men han ser helt klart muligheten for å lykkes med dette.

KLM har i dag 1 avgang daglig på vinteren og to om sommeren. De er helt klare på at dersom det gir rom for det, ønsker de å øke denne satsingen.

-Schipool er porten til resten av verden. Det kan være at vi ikke har vært gode nok på å nå ut med de mulighetene det gir, sier Paul Terstegge fra scenekanten.