Byvertene er på plass igjenI dag var byvertene endelig på plass igjen i sentrum. Et sikkert sommertegn. Hanne Drønen og Stian Sørland gleder seg til jobben som innebærer alt fra å svare på spørsmål til å veilede turister til ledig parkering, butikker og attraksjoner. 

Byvertene i Ålesund sentrum er behjelpelig med det meste. Også å peke turister i rett retning når de leter etter en sportsbutikk!

I det vi treffer på årets byverter i Notenesgata er de allerede i full gang med å guide to turister til en av byens sportsbutikker.

De kan allerede en del om Ålesund, men ser også frem til alt de kommer til å lære om jugendbyen.

- Om det er noe vi ikke vet, så finner vi ut av det. På ene eller andre måten. Vi har også et ess i ermet og kan sende de videre til Turistinformasjonen, sier Stian.

Hanna studerer spansk og håper selvfølgelig på å få muligheten til å teste kunnskapene på noen av de besøkende. 

 

Hanna og Stian gleder seg til sommeren i Ålesund by!

Synlighet
Stillingene er finansiert av Ålesund parkering, som med det tar et utvidet ansvar for å gjøre Ålesund by ekstra attraktiv sommerstid.

- Byvertene skal være godt synlige i bybildet og er på mange måter byens ansikt utad når de beveger seg rundt i gatene, sier Roar Salen daglig leder i Ålesund Parkering som forteller mer om hva det innebærer å være byvert. 

- Først og fremst skal de hjelpe publikum å orientere seg og finne frem til de ulike parkeringsmulighetene som finnes i byen vår. De følger også opp at alt er på stell på bobilparkeringene både på Skjerva og Hjelsetgården. Så har man alt det andre som de får spørsmål om på sin vei, og det er jo ikke rent lite, sier Salen om informasjonsbehovet ut mot turistene. 

- De finner ei løsning på det aller meste, og vi håper dette er et tilbud både fastboende og besøkende setter pris på, sier han. 

Hanna Drønen og Stian Sørland ser frem til å hjelpe årets turister med å finne frem til ulike tilbud i byen vår.