Inviterer til sosial kondistreningKondistreninga Ålesund heter gruppa som nå inviterer nye løpevenner til felles trening hver torsdag, og det helt gratis og uten forpliktelser. Kun ren deltagelse og hygge med trening.

Av Fridgeir Walderhaug

Trener Sigbjørn Anton Lerstad og assistenttrener Louise Skak håper flere blir med når Kondistreninga Ålesund trener hver torsdag.

-Dette er lavterskel der alle som vil ut for å bevege seg og få bedre kondisjon er hjertelig velkommen, sier trener og primus motor Sigbjørn Anton Lerstad.

Vi møtte han og hjelpetrener Louise Skak da Kondistreninga Ålesund deltok på Kreftforeningens Stafett for livet i Vasstranda, og det er i samme området Kondistreninga Ålesund møtes hver torsdag.

-Det var flott å få delta på Stafett for livet, og vi fikk løpt mange mil. Stor innsats gjorde Linda Hovde i gruppa vår, som løp ”nattevakta” fra klokken 01.00 til 05.00 rundt Lillevatnet.

Hver torsdag klokken 19.30 møtes de ved innkjøringa til Vasstranda, til felles løping rundt vannet.

-Det varierer hvor mange som kommer, og vi kan være alt fra fem til tjuefem. Og her er det alt fra proffløpere til rene amatører.

Poenget er å fremme folkehelsa, og det er lav terskel for å komme inn. En trenger ikke være en erfaren maratonløper, eller ultraløper som Louise for å være med.

-Hva er en ultraløper?

-Det er en som løper lengre distanser enn de 42 kilometerne som er i et maratonløp. Louise er en slik løper, og kan løpe både femti og hundre kilometer. Det er ikke alle av oss som er der.

Mange tror nok at en må være erfaren eller proff løper for å være med oss. Det er helt feil, sier han.

(Fortsetter under).

Mellom fem og tjuefem deltagere møter opp når Kondistreninga Ålesund har trening torsdagskveldene. -Alderen spenner seg fra tolv til over sytti år, sier Sigbjørn Anton Lerstad.

Gruppa ble startet for tre år siden av Helge Fugelseth, og er tilsluttet Kondis Norge, som også ønsket å få i gang ei gruppe i Ålesund.

-Det er 23 slike grupper i Norge, og nå har vi fått egen nettside, Kondistreninga.no, og vi er på Facebook der vi sender ut beskjeder.

Det er sosialt og kjekt. En blir kjent med andre, og en får bedre kondis.

Alderen er svært forskjellig. Vi har med deltagere helt ned i tolvårsalderen til godt over sytti. Og det er helt gratis.

-Men dere arrangerer løp?

-Ja, inn i mellom gjør vi det, og da sammen med Ålesundsløpene der vi arrangerer kondisløp.

I fjor hadde vi også rosa sløyfeløp, noe vi vil ha i år også. Det skjer i oktober.

Og så hadde vi jo fjorten løpere med på Stafett for livet sist helg.

All deltagelse er frivillig, men vi håper at så mange som mulig setter av en snau time torsdagskveldene på å bli med oss, sier Sigbjørn Anton Lerstad.

Sigbjørn Anton Lerstad på vei inn til veksling under Stafett for livet sist helg.

Løpeglede under Stafett for livet, tross regnvær i perioder.