Smart City utvikling får 1 millionSparebanken Møre gir 1 million kroner for å gjøre Ålesundsregionen til en av verdens smarteste.

Sparebanken Møre gir 1 million kroner for å gjøre Ålesundsregionen til en av verdens smarteste.

Pengene skal i følge pressemeldingen støtte arbeidet med å skape ei digital utgave av Ålesundregionen. Den digitale tvillingen som blant annet skal gjøre det mulig å se sammenhenger når det planlegges endringer skal også hjelpe regionen med å måle hvor bærekraftig den er gjennom å legge inn FNs indikatorer for bærekraftsmål.

Dermed er nye Ålesund og Sula og Giske ett skritt nærmere realiseringen av en digital tvilling av Ålesund som etter planen skal presenteres for FN i april 2019.

(Fortsetter under)

- Vi tente umiddelbart på prosjektet, og synes det er spennende å bidra til at Ålesund blir den første norske byen i Smart City-prosjektet som får visualisert en digital tvilling, sier administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal

Verdifullt for regionen

Administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal, tror piloten kan bidra til å sette Ålesundregionen på kartet som en av de fremste i sin klasse, og at dette kan bidra til å styrke en allerede innovativ og fremoverlent region:

- Vi tente umiddelbart på prosjektet, og synes det er spennende å bidra til at Ålesund blir den første norske byen i Smart City-prosjektet som får visualisert en digital tvilling. Vi har et verdensledende kunnskapsmiljø her, og ser med stor interesse på overføringsverdien fra teknologiene som i dag benyttes i maritim industri, til by- og samfunnsplanlegging. Prosjektet skal bidra til økt livskvalitet for innbyggerene og øke verdiskapning for lokalt næringsliv, det vil vi selvsagt være med på, sier han.

Først i Norge

Dette er den første regionen i Norge som er tatt opp i FNs smartbynettverk. En smart by/kommune bruker digital teknologi og innovative metoder for å gjøre kommunen bedre for innbyggerene og kommunen mer produktiv.

Gjennom satsingen på Smart City, er det inngått et samarbeid med Offshore Simulator Center ved Campus Ålesund for utvikle et simuleringsverktøy for bærekraftig by- og regionsutvikling.