Samlet ”skredfamilien” for kampanjen #SkikompisSkisesongen er i gang. Mange søker seg til fjellet, som kan være lunefult. Derfor har politiet, luftambulansen, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder gått sammen om den forebyggende skredkampanjen #Skikompiskalt.

Vi vil nyte snø, vinter og flotte turer på fjellet. Men vinteren og fjellet tar også liv. Derfor ønsker aktørene i "skredfamilien" at vi alle er med bevisste på skred og skredfare når vi legger ut på fjellturene våre.

”Skredfamilien” kaller politiet de gode kreftene som nå går sammen om kampanjen ”skikompis. For dette er de mest sentrale aktørene når ulykker på fjellet inntreffer.

Det er politiet, luftambulansen, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder som nå går sammen om kampanjen. I tillegg har de invitert andre instanser som også bryr seg om tematikk, problematikk og utfordringer.

Navnet de har valgt, #skikompis er enkelt forklart med at en minst bør gå to sammen på topptur i skredfarlig terreng, heter det i en pressemelding fra politiet.

Og hovedbudskapet er; «tenk snøskred og trygg ferdsel. God tur».

Aktørene som er med i kampanjen har bidratt med filmsnutter som er satt sammen til et aktuelt budskap, og som fredag ble lansert via Twitter fra politiets operasjonssentral, og på facebooksiden til Møre og Romsdal politidistrikt.

I pressemeldingen skriver de medvirkende i aksjonen at det er fire sentrale spørsmål en bør være bevisst på.

1 - Hvor er den trygge linja med den beste snøen?

2 - Terrengfeller?

3 - Faretegn?

4 - Skredproblem fra varselet på Varsom.no?