Leverer Norges største ambulansebåtTenk det. Norges største ambulansebåt, bygget i Ålesund er nå klar for oppdrag i røffe farvann i Nord-Norge. -Vi er veldig stolte av å ha vært med på et så spennende prosjekt, sier Peder Myklebust, CEO i Maritime Partner.

Etter fire måneders utrusting ved verftet i Ålesund, reiser Norges største ambulanse-katamaran nordover.

Etter vel fire måneders utrustning ved Maritime Partners verft i Ålesund har Norges største ambulanse katamaran blitt overlevert til reder Loppa Legeskyssbåter i Øksfjord. Det er Maritime Partners bygg nummer 2168.

Den blir stasjonert i Øksfjord og vil være i drift i området Loppa, Hasvik og ytre Altafjord.

Båten ble planlagt og designet med mye nytt utstyr som reder og mannskap gjennom mange år har sett behovet for, men som de ikke har hatt mulighet til å montere på eksisterende båter. Utstyret vil lette arbeidet ombord i en båt som opererer ett av de mest værharde områdene i Norge, heter det i pressemeldingen fra Maritime Partner.

(Fortsetter under)

Sykelugaren er utrustet med to båreplasser og det mest moderne av utstyr for effektiv behandling av passasjerer i transport. Lugaren er meget romslig og med plassering akter blir det den roligste plassen ombord i dårlig vær. Adkomst til sykelugar er primært via en avansert båreheis som er plassert akter

BYpatrioten var i forrige uke på besøk hos Maritime Partner og verftet i Ålesund og fikk komme tett på alt det som skjedde i hallene i Breivika.

- Tilgjengelighet og fleksibilitet har vært nøkkelord i utviklingsarbeidet for dette fartøyet. Et viktig verktøy her vil være båtens hydrauliske båreheis, der tilkomst for transport av pasienter kan foretas fra for eksempel flytebrygger og helt opp til høye kaier. I tillegg kan man entre via tre forskjellige dekksnivå med ramper mellom hvert nivå. Tilsammen utgjør dette en fleksibilitet som ikke har vært tilgjengelig på noe ambulansefartøy tidligere, sier designer Arne Lindstøl.

Båten er designet av Arne Lindstøl ved Lindstøls Skip og bygget av Maritime Partner AS i Ålesund. Den er sertifisert av Sjøfartsdirektoratet for fartsområde 4.

Vi er veldig stolte av å ha vært med på et så spennende prosjekt, sier Peder Myklebust, CEO i Maritime Partner som via pressemeldingen også takker for tilliten og oppdraget.

Om Maritime Partner
Maritime Partner AS selger og bygger hurtiggående båter av eget design. Maritime Partner har kunder over hele verden, og har passert 2.200 leverte båter. Båttyper strekker seg fra offshore redningsbåter, arbeids båter, patruljebåter, turistbåter og andre hurtiggående båter under merkenavnene Alusafe, Seabear/Sjøbjørn og Weedo.