Lanserer digital rettleder for jugendstilDet er nå 20 år siden Jugendstilsenteret ble opprettet i hjertet av Jugendbyen Ålesund. Museet skal være et nasjonalt kompetansesenter for jugendstil, og som første trinn av jubileumsmarkeringen lanseres en digital rettleder 31.januar.

Jugendstilsenteret er i år 20 år, og som en del av markeringen lanseres enn digital rettleder for jugendstilarkitektur.

- I dag er senteret en del av Stiftinga Viti sitt kunstmuseum Jugendstilsenteret og KUBE. Vi arbeider fortsatt for å spre og utvikle kunnskap om jugendstil gjennom utstillinger, arrangement, forskning og rettledning, heter det i pressemeldingen.

- Med vår konservator for jugendstilarkitektur i spissen har vi lagt mye arbeid i denne rettlederen, og gleder oss veldig over å kunne gjøre den tilgjengelig for publikum, seier fagdirektør for kunstavdelingen i Viti, Benedikte Holen.

(Fortsetter under)

Rettlederen er laget for å gi råd for all jugendstilarkitektur i Norge. Målgruppen er huseiere, håndverkere, arkitekter og andre som jobber med eller er interessert i jugendstilbygninger.

- Rettledning er en viktig del av min stilling, og jeg får stadig spørsmål fra personer om jugendstilhus de eier eller arbeider med. Vi legger merke til at mange spør om de samme tingene, og så er det flere spørsmål mange ikke er klar over at de burde stille, sier konservator for jugendstilarkitektur, Signe Elvik Svoen.

Formålet med rettlederen er å gi informasjon og råd om jugendstilarkitektur. Hva er jugendstil, og hvordan kan man kjenne den igjen? Hva slags utfordringer kan man møte på i slike bygninger, og hvordan burde man gå fram for å ta vare på de?