Kulturfest for alleKommende søndag fylles Parken Kulturhus med nesten 70 ungdommer når årets UKM går av stabelen i Ålesund. Med stor variasjon og bredde håper de at det også fyller salen! 

Klare for kulturfest på Parken Kulturhus

-Vi har hele 37 forskjellige kunstneriske uttrykk som skal fremføres på to timer. Dette blir en festkveld smekkfull av dans, musikk, litteratur, rap, kunstutstilling, beatboxing, trommesolo, diktlesning og sang, sier Lin Marie Norberg Jacobsen på kulturavdelingen i Ålesund. 

Deltagelsen og entusiasmen rundt UKM har vært dalende de siste årene. Det gjelder hele landet inkludert Ålesund. Det håper man vil snu. 

(Fortsetter under)

UKM Plakat- Ålesund kommune

Bypatrioten har fulgt UKM ambassadørene på Instagram og de har vært høyt og lavt for å promotere årets arrangement.


-Etter en lang, krevende og intens promoteringsturne kan vi se tendensene til at UKM våkner til liv igjen. Budskapet har nådd ungdommen, som har meldt seg på. Nå håper vi at ogs publikum slutter opp om arragementet som ikke en konkurranse, men et kulturtreff for unge aktører i alderen 13 til 20 år, forteller hun. 


-UKM er en viktig arena hvor ungdommen kan skape nye relasjoner, få nye impulser, knytte vennskap og kanskje bli «oppdaget». Ålesund trenger UKM og ungdommen trenger UKM, sier Jacobsen som håper på fullt hus på søndag. 

-Du må ta med at det er helt gratis å komme inn, sier hun og det er klart Bypatrioten oppfordrer publikum om å slutte opp om de nesten 70 ungdommene som garantert vil gi alt og enda litt til på scenen. 


Parken kulturhus 28. januar kl. 18:00.