Julekonsert gir livreddende hjelp- Denne julen inviterer Sparebank 1 SMN endelig til julekonserten med Oslo Gospel Choir. Konserten som skulle arrangeres i fjor måtte skyves på grunnet pandemien, men nå er de klare og inntekten går i sin helhet til livreddende arbeid for barn i Sør-Afrika.

Opplev Oslo Gospel Choir 17. desember på Parken Kulturhus i Ålesund. Inntektene går i sin helhet til Impande Foundation Norway.

- Vi har valgt å ta en symbolsk sum på 100 kroner for billettene til konserten og det som kommer inn går i sin helhet til organisasjonen Impande Foundation Norway som jobber for å hjelpe de aller svakeste av oss med sine prosjekter i Sør-Afrika, forteller Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN.
 
Banken med kontor i Ålesund sentrum, har fulgt organisasjonen over tid og har allerede støttet flere konkrete prosjekter. Det var derfor ikke vanskelig å velge mottaker for billettinntektene fra årets julekonsert på Parken Kulturhus.

-Konserten ble dessverre avlyst i fjor, men nå gleder vi oss over å kunne invitere til storslått konsert med selveste Oslo Gospel Choir, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank 1 SMN.

- Vi har blant annet vært med på å bygge en barnehage. Det har vært et arbeid alle ansatte har fulgt tett underveis, forteller hun.
 
Organisasjonen som er nasjonal, ledes også herfra, med nettopp ålesunder Andrea Lothe i spissen. Hun kan ikke få takket nok, og satt med tårer i øynene da beskjeden kom.
 
- Jeg tror kanskje ikke de er klar over hvor stort dette er for oss og hvor mye dette bidraget faktisk betyr. Vi er en liten organisasjon, som kommer tett på situasjonen i Sør-Afrika. Vi er oppsøkende og resultatene kommer der og da, forteller hun om arbeidet som gjøres for de aller miste og svakeste barna.

- De barna vi hjelper er de som har absolutt ingenting. Ofte er de samlet i skur, uten noe mat og vann, leker og lærebøker.

- Om denne konserten selger ut så betyr det et utrolig antall med næringsrike måltider, det betyr at vi kan legge inn vann og toalett, eller kjøpe lærebøker, sier hun om behovet for hjelp som er enormt.
 
De har i dag 20 personer som er til stede i de aller fattigste delene i Sør-Afrika, og som jobber svært tett på.
 
- Det nytter. Dette er barn som ikke har noe. De er satt til barnepass i små skur, helt uten mat, lærebøker og uten noen med faglært bakgrunn. Vår jobb er oppsøkende og vi kan gå i gang umiddelbart når vi først har lokalisert behovet, forteller hun og legger til at å sikre et barn to næringsrike måltider enn dag koster 80 ører.
 
– Da skjønner man plutselig hvor langt man kommer med 45.000 kroner som er muligheten ved utsolgt konsert sier hun.

Har du lyst å oppleve Oslo Gospel Choir og samtidig støtte dette viktige prosjektet, så er det fortsatt noen billetter igjen, men de går fort.
 
- Sist jeg sjekket var over 300 revet bort, sier banksjefen som håper på fullt hus.
 
- Dette er en fantastisk konsert i seg selv, men når man vet at man også hjelper de som trenger det aller mest, kan man nyte det med ekstra god samvittighet, sier hun om konserten som er lørdag 17. desember kl. 11.00 på Parken Kulturhus.
 
 Her kan du sikre deg billetter!

Andrea Lothe driver organisasjonen Impande Foundation Norway fra Ålesund.

- Jeg har sett det med egne øyner. Dette arbeidet hjelper barn som ikke har noe. Måltidene de får hos oss og de barnehagene vi bygger, er kanskje den eneste maten de får i løpet av en dag, forteller Lothe.