Gospelfest i Parken kulturhusDet er ikke ofte du kan oppleve ekte afroamerikansk gospel i Ålesund, men onsdag 18.september har du sjansen.

(Foto: Rune Sæther og Solace Vemai)

Sist Daniel Dee Jones fra USA gjestet Ålesund ble han så betatt av området vårt at han like godt spilte inn en musikkvideo. Flere av de unge medlemmene i Aalesund Soul children deltok på videoen. 18.september er han tilbake.

Da inviterer nemlig Aalesund gospelkor til en sangfest med fengende gospel, smittende glede og mye trøkk i Parken kulturhus. 

Sunnmøringene kan også glede seg til et gjenhør med den kjente gospelstjerna Daniel Dee Jones fra Houston, Usa.

Dee Jones besøkte Ålesund i forbindelse med den store festivalen Sea Side Soul som gikk av stabelen i Sparebanken Møre Arena for to år siden. Her sang han sammen med et megakor med 400 unge fra hele landet. Dee Jones likte seg så godt her, at han spilte inn en musikkvideo ved Brosundet og på Alnes.

Flere av ungdommene fra Aalesund Soul children er med på videoen som du finner på YouTube. Sangen «Nothing is impossible» er en vakker oppmuntring, og solid reklame for Ålesund og omegn. 

Aalesund Gospelkor er et relativt nytt kor. 18.september går de på scenen på Parken kulturhus sammen med den amerikanske gospelstjernen Daniel Dee Jones.

Til konserten i Ålesund har Dee Jones med seg både musikere og koret «Sound of Heaven» fra USA. I tillegg blir Aalesund Soul teens med, så det blir et stort kor og en rekke lokale solister i tillegg til sangere fra USA. 

Aalesund Gospelkor er et relativt nytt kor som startet å synge sammen i vinter. Koret har ca 35 sangglade medlemmer i alderen 35-55 år som kommer fra Ålesund, Giske, Sula, Skodje og Haram. 

-Dette blir vår tredje offentlige opptreden, og vi gleder oss veldig, sier Vidar Åsebø som er dirigent for koret. 

-Vi ønsker å formidle liv og sangglede, og vil gjerne ha folk til å synge med.  Fremfor alt ønsker vi å formidle et positivt budskap og løfte folk opp, sier han og forteller at konserten blir en miks av rolige sanger og gospel med mye trøkk. 

-Her blir det innlevelse, lekenhet og masse energi, lover han. 

Etter konserten i Ålesund reiser Dee Jones og Aalesund gospelkor videre på en liten turné. Det blir konsert i Røbekk kirke i Molde 19.september, og i Salem, Trondheim fredag 20. september.