Gode tider for skobutikk i sentrum-Bysentrum blomstrer og her er handel. Langt mer enn man kunne forventet i den tiden vi er inne i, sier Randi Nilsen. Hun driver skobutikken Monark i gågata som kan skilte med en omsetningsøkning på fantastiske 8 % i 2018. Hun deler gjerne noen av grunnene til at de lykkes. Les mer:

Randi Nilsen driver tre butikker i Ålesund, to på Amfi Moa og en i sentrum. -Vi gjør det godt i sentrum av Ålesund og vil rendyrke denne butikken enda mer i tiden som kommer, forteller hun.

Vi treffer henne en travel lørdag i januar. Bare den setningen kunne vært selvmotsigende, men det er den ikke.

(Tekst: Trine Klemetsen)

-Som utviklingen har vært nå med økt netthandel har det vært helt nødvendig for oss å rendyrke butikken og tilbudet vårt. Det skal vi fortsette med, sier hun om hvordan hun klarer å gjøre så god butikk i gågata i Ålesund sentrum.

-Ei økning som dette er er veldig bra med tanke på den tiden vi er inne i. Det betyr at vi har mange og fornøyde kunder som faktisk handler. Vi kommer til å spisse tilbudet på butikken i gågata enda mer og være enda bedre på det vi er gode på. Det betyr at kunder vil finne varer som passer for mange, men ikke alle. Sånn er det bare.

(Fortsetter under)

Skobutikken Monark i Ålesund sentrum satser på kvalitet. -Vi er en faghandel, og det lønner seg, sier innehaver Randi Nilsen

Service lønner seg

-Vi legger vekt på å være en faghandel. Man må gjerne handle på nettet og billigbutikker, men da må du også hjelpe deg selv. Jeg pleier å si at det er to ting du ikke skal spare på. Det er sko og undertøy. Det handler om å riktig belastning. Det verste jeg hører er folk som sier sier; -Jeg skal bare ha noen billige sko som jeg skal bruke på jobb, sier hun og sukker.

-Det er jo nesten hele dagen din det. Det å bruke feil skotøy kan føre til belastningsskader og ødelagt rygg. Da har man satt seg i en helt unødvendig situasjon, sier hun.

Vi tar ei naturlig pause. Kundene kaller.

Turistsesongen er gull

Hun forteller om en travel sommer som har vært svært bra for butikken i gågata. -Da tenker jeg ikke på utenlandske turister. De handler ikke her. Det gjør nordmenn, sier hun.

-De er fra seg av begeistring og det skjønner jeg jo. Vi ligger jo midt i ei perle. Ah, frisk luft, sier de og det inntrykket må vi jo bare styrke.

Ny kvalitetsbevisst generasjon

Hun sier at det handler om å klare å snu seg. Følge endringene og lytte til neste generasjon.

-De som kommer bak oss nå har et helt annet handlemønster og krav til kvalitet. De kjøper ikke ting de ikke trenger og har også et viktig miljøperspektiv. Tenk det. Jeg får til og med spørsmål om vi har vegansko. Ja, vi kan bare trekke på smilebåndet, men dette er det som kommer og det skal vi imøtekomme. Som faghandel i sentrum sier hun.

-Vi spisser utvalget og har noe for mange, men ikke alle, sier Randi Nilsen hos Monark Eurosko i gågata i Ålesund sentrum .