Søstrene Fryd med ny scene-Vi skjønner behovet for flere lavterskeltilbud. Med beliggenhet på gateplan i sentrum, håper vi å kunne bidra, sier Turid Smoor hos Søstrene Fryd som inviterer både profesjonelle aktører som uoppdagede talenter til å ta kontakt.

Arkivbilde. Har du noe på hjertet og vil lage ditt eget event? Nå har du muligheten hos Søstrene Fryd i gågata.

-Vi skjønner behovet for flere lavterskeltilbud. Med beliggenhet på gateplan i sentrum, håper vi å kunne bidra, sier Turid Smoor hos Søstrene Fryd som inviterer både profesjonelle aktører som uoppdagede talenter til å ta kontakt.

-Å arrangere konserter kan kanskje koste mer enn mange har mulighet til. Derfor håper vi at en mulighet som dette kan gi flere anledning til å prøve seg. Her står artisten selv for en eventuell inngangsbillett og alle inntekter går til den som opptrer, sier hun og håper på bredde og variasjon.

-Her er det rom for alt fra konserter til poesi-opplevelser. Det må mer enn gjerne være eget materiale eller egen tolkning. Vi har erfaring med et lydhørt publikum, og sier hun og oppfordrer alle som har noe på hjertet om å ta kontakt.

(Fortsetter under)

Faste tider

-For å kunne få kontinuitet i dette har vi satt opp faste tider som er fredager kl. 22.00 og lørdager kl. 16.00 eller kl. 22.00. Vi ønsker at fremførelsen skal være på minimum 30 minutter, forklarer hun.

Noe for deg?

Bypatrioten kommenterer:

Det er tilbud og muligheter som dette som skaper et urbant bysentrum. Et mylder av små og store opplevelser. Der jazz møter pop og poesi. Der klarinett og hip-hop danner nytt samspill. Det er bredden som skaper det unike. Ønsker du en by som blomstrer må du selv kanskje ta steget opp på scenen, eller ta turen for å lytte når du blir invitert.

Små konserter, store konserter. Profesjonelle teater eller visekvelder. Vi har allerede et unikt mangfold i Ålesund sentrum og folk er flinke til å delta. Fortsetter vi sånn vil enda flere tørre å satse på kultur og det er viktig det. Kultur. Bare å smake på det…

Hva forteller du om når du kommer hjem fra København, London eller Stockholm?

-Vettu, helt tilfeldigvis ble vi bare sittende på den lokale restauranten hvor det viste seg å være konsert. Flinke ungdommer som gav alt, midt på dagen. Det var bare fantastisk, og en ny musikksjanger vi egentlig ikke har et forhold til..

Hørt det før?

Da må vi bare ut og gå. «Tilfeldigvis» bli sittende. Av og til bare droppe fredagstacoen og bli sittende. Dingle med beina i egen by. For opplevelsene er der de!

Se for eksempel programmet hos:

Parken Kulturhus // Terminalen Byscene // Bro // Teaterfabrikken // Jugendstilsenteret // Smutthullet // Søstrene Fryd // Jazzsirkelen

For enda mer gå til BYKALENDEREN