Til toppen

Samfunn

Annonse:
Annonse:

Avkoblende workshop på Aksla

Har du noen gang følt at skuldrene nærmest er oppunder øreflippen, og stresset tar overhånd? Da kan det hende du burde bli med på workshop med Salvatore Liberti, som er en guru innenfor pusteteknikker og meditasjon. Denne lørdagsmorgenen fikk vi bli med på en solfylt workshop, ved en av dammene på Akslafjellet.

Les mer

Mobilt lydstudio til ungdom i hele kommunen

Takket være samarbeid og spleiselag blir det nå lydstudio tilgjengelig for ungdom i hele Ålesund kommune.

Les mer

Sørger for god flyt!

Båtsesongen er godt i gang for mange, og store og små nyter livet på fjorden. Men før du setter deg for godt til rette bak roret, oppfordrer Aalesund Protective Wear og Regatta deg til én ting: Har du husket å sjekke redningsvestene du har ombord?

Les mer

Full rulle for russen!

Like sikkert som at hestehoven finner vegen opp av jorda om våren, er det at det dukker opp røde og blå russedrakter i gatene. Bypatrioten slo av en prat med en flott gjeng russ fra Ålesund, som hadde startet russefeiring etter at heldagsprøvene var unnagjort.

Les mer

Program for markering av 8. mai i Ålesund

Den 8. mai arrangerer Ålesund kommune markering i anledning frigjørings- og veterandagen, med korpsmusikk, taler og felles tog mellom flere av krigsmonumentene i Ålesund sentrum.

Les mer

Lokale talenter får to millioner

– I år feirer vi 20 år med løft av unge talenter og 200-års jubileum for oss i SpareBank 1 SMN. For oss er det en stor gave å få være tilstede for, og heie frem de som virkelig brenner for noe. Da trenger vi også bredde, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank1 SMN som avslører hvem som får årets Talentstipend.

Les mer

Falt for byens særegne jugendstil

Jugendstilen sto hans hjerte nært i oppveksten i Kärnten. Derfor er det kanskje ikke så rart at Leonhard Paul Haberl (31) fant seg fort til rette i Ålesund. Men det var en tilfeldighet som gjorde at østerrikeren bare måtte flytte til Norge.

Les mer

Her lader du elbilen i Ålesund sentrum

Lurer du på hvor du kan lade elbilen når du besøker Ålesund sentrum? Bypatrioten tok med samarbeidspartner Bjørn Vågnes fra Motor Forum Ålesund ut på ekspedisjon for å få full oversikt.

Les mer

Omorganiserer Framtidslaben

Dagens aktiviteter i Framtidslaben og The North West skal samles i en ny ideell forening etter en modell brukt i både Oslo og Trondheim.  – Vi har stor tro på at dette vil gjøre laben til et enda mer handlekraftig verktøy i arbeidet med å bygge et mer bærekraftig samfunn, sier Helge Veum i Ålesund kommune.

Les mer

Signerte kontrakt om Osane Idrettshall

Ålesund kommunale Eigedom KF signerte i dag, tirsdag, kontrakt med Åsen & Øvrelid as om utbyggingen av Osane idrettshall. – Dette er et prosjekt vi er glade for at vi nå kan starte byggingen av, og vi ser frem til samarbeidet med entreprenøren, sier Ronny Gårdsvoll, prosjektleder i Ålesund kommunale Eigedom KF.

Les mer

The North West er klare til å lage liv

Det plinger i telefonen og meldingene strømmer inn, da Bypatrioten tok en prat med Christian Finnskog om konferansen The North West. – Det er akkurat slik det skal være rett før vi åpner konferansen, sier Christian med et smil.

Les mer

Klar for 100 ryddeaksjoner på fire dager

– Det begynte som en vill idé, men jammen har vi ikke greid å samle kreftene, sier Bente H. Fiskerstrand i Plastfritt Hav som sammen med Sommerfesten på Giske står i bresjen for det som blir 100 ryddeaksjoner på fire dager i Ellingsøyfjorden. Et enormt område og startskuddet går kommende fredag.

Les mer

Ferger og buss i fylket rammes av steik

Meklingen mellom NHO, LO og YS førte ikke til enighet, noe som betyr at rundt 25 000 medlemmar i LO og YS blir tatt ut i streik fra mandag morgen. Streiken vil ramme flere fergesamband i Møre og Romsdal. Jesper Wiig, seksjonsleder for drift i FRAM ber passasjer om å være forberedt på ventetid i forbindelse med reiser.

Les mer