Til toppen

Innflytterdagen åpner The North West

Det er ikke lenge til årets utgave av The North West i Ålesund. Festivalen som i år har fått tittelen "Brobyggerne". Det handler om å se, bli sett, om mennesker og samfunn og det hele åpner med et helt nytt initiativ; en egen innflytterdag som er åpen for alle.

Her er gjengen som lager innflytterdagen! Fra venstre; Lina Marie Brathaug Frantzen – rådgiver idrett og fysisk aktivitet – virksomhet kultur og fritid Ålesund Kommune, Bodil Grindvik Uri fra Ålesund Kulturråd, Sissel Standal, daglig leder Framtidslaben, Lisa Mari Thommassen Sæther, daglig leder Ålesund Sentrumsforening, Kristin Wiig-Sandnes, fra Ålesund Idrettsråd, Karina Sundby – Driftsleder og Kulturkonsulent – Ung i Ålesund, Ålesund Kommune, Emilie Marie Glas – Spesialkonsulent Innbyggertorg Ålesund Kommune

Årets festival med tittelen “Brobyggere” er klar med et mangfoldig program. Ett av høydepunktene blir et helt nytt initiativ med “Innflytterdag”. – En dag for alle, forteller Sissel Standal som sammen med Ålesund Sentrumsforening og en rekke gode krefter har invitert idrettslag, korps, kor, kulturliv, foreninger, frivillighet og næringsliv til å vise seg frem.

De innrømmer å ha hentet ideen fra Molde, men hey, var det ikke nettopp brobygging det hele handlet om?

– Vi har nå over 30 påmeldte utstillere, og har plass til enda flere om noen vil være med. Vi håper alle i byen vil ta turen til arenaen på Sørsiden der vi i tillegg til stander også vil ha aktiviteter for små og store lørdag 27. april, sier hun.

Sissel Standal er daglig leder for Foreningen Framtidslaben som står bak The North West.

Å finne hverandre

– Vår målsetting med dette prosjektet er at vi gjør det mulig for mennesker å finne hverandre. At studenter, innflyttere, og andre kan komme innom for å finne andre med samme interesse, eller kanskje oppdage noe helt nytt? I tillegg så vil dette arrangementet synliggjøre det fantastiske frivillighetsarbeidet som kjennetegner de fleste lag og foreninger. Disse fortjener også synlighet for det svært viktige arbeidet som de legger ned, sier hun.

De har også med seg samarbeidspartnere fra Idrettsrådet, Kulturrådet, Ung i Ålesund og Frivilligsentralen i Ålesund Kommune.

Program for dagen

Tidspunkt: Lørdag 27. april 2024 kl. 12.00 – 15.00

– Vi får blant annet besøk av Brannbamsen Bjørnis, det blir musikk av Aalesund Ungdomsmusikkorps, korsang og en rekke andre spennende innslag fra scenen. Vi publiserer nyheter fortløpende, opplyser de.

For mer om The North West, se program her!

Christian Finnskog er prosjektleder for The North West. Han håper byens innbyggere tar en grundig titt på årets program og får med seg gode seminarer, foredrag og diskusjoner.

 

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!