Til toppen

Kiwi Sundgata bygger om og fornyer

Det er full aktivitet Hos Kiwi Sundgata om dagen. En rekke arbeidere er i sving når butikken skal bygges om etter lang tids planlegging.

Kiwi Sundgata åpnet i Sandviggaarden i juni 2004, og har 20-års jubileum neste år.

Den forrige store ombyggingen kom i mars 2012 da søndagsbutikken åpnet. Nå er det igjen tid for endring.

Hele anlegget for kjøl og frys skal skiftes ut til et som er mer miljøvennlig og bærekraftig. Dette krever større tilpasninger inne i selve bygget, og som en følge av dette vil både butikklokalet og lageret bli delvis ombygd.

Søndagsbutikken forsvinner

Butikksjef Ellen Kristine Rebbestad viser oss rundt i området som til nå har vært søndagsbutikk. 

– Her skal alt ut, og arealet skal innlemmes i hovedbutikken. Det betyr at søndagsbutikken forsvinner, men til gjengjeld vil vi få mer plass og bedre utvalg alle andre dager i uka. Her kommer en helt ny og større frukt og grønt-avdeling og et utvidet utvalg lunsj-varer.

– Vi vil også få mer plass til kjølevarer, frysevarer og mange tørrvarer. Og det blir romsligere for kundene! Det kommer i tillegg fem selvskanningskasser som gjør at det blir mindre kø.

(Fortsetter under).

Her i det gamle søndagsbutikk-arealet skal det komme ny frukt- og grøntavdeling.

Her i det gamle søndagsbutikk-arealet skal det komme ny frukt- og grøntavdeling.

Søndagsbutikken har vært der i mange år – hva tror du kundene vil si om at den forsvinner?

– Søndagsbutikken har vært et fint tilbud til kundene våre, og den har vært godt besøkt. Når den nå legges ned vil det nok bli et savn for mange som har blitt vant til å bruke den, men vi er sikre på at det veies opp ved at hovedbutikken blir større og bedre. Vi vil fortsatt holde åpent fra 07-23 alle andre dager, sier hun.

(Fortsetter under)

Arbeidere fjerner veggen mellom hovedbutikken og den gamle søndagsbutikken.

Arbeidere fjerner veggen mellom hovedbutikken og den gamle søndagsbutikken.

Butikksjef i ung alder

Til tross for si unge alder har butikksjefen rukket å både utdanne seg og skaffe god og relevant erfaring. Oppveksten i en kjøpmannsfamilie også gjort sitt for interessen. 

– Jeg er 23 år, bor her i Ålesund sentrum, og vokste opp i en kjøpmannsfamilie i Ørsta. Vi driver tre Kiwibutikker: Sundgata i Ålesund, en i Ørsta, og en splitter ny en i Volda som åpnet i oktober. 

– Jeg startet karrieren med å vaske og fylle på varer i butikken i Ørsta da jeg var 13, og jobbet meg så opp til å bli assisterende butikksjef der. Etter det gikk turen til Ålesund og studier ved NTNU, samtidig som jeg jobbet deltid her på Sundgata. I fjor avsluttet jeg studiene med en bachelor i økonomi og administrasjon.

– Stillingen som butikksjef på Sundgata ble ledig, og jeg tok over i august. Jeg fant fort ut at teori og praksis er to forskjellige ting. Dette er en av mange ting jeg har erfart det siste halvåret, sier hun med et smil. 

(Fortsetter under)

Butikkmedarbeider Hikmat Safai fjerner de siste prisetikettene fra søndagsbutikken.

Butikkmedarbeider Hikmat Safai fjerner de siste prisetikettene fra søndagsbutikken.

Det blir neppe mindre hektisk framover?

– Absolutt ikke – nå går det slag i slag. Når dørene låses klokka 18 på torsdag starter en intens uke med ombygging.

– Først skal alle hyllene i butikken tømmes, varene pakkes ned, og alt gammelt utstyr skal fjernes. Allerede på fredag skal nytt utstyr settes inn og nye hyller skal monteres. Deretter skal alle varer på plass igjen. Det blir en kjempejobb med korte tidsfrister.

– Vi har heldigvis mange flinke ansatte som virkelig står på. De gleder seg også til vi får shinet opp butikken. Dette blir et felles løft, og vi vil også få god hjelp fra folk fra butikkene i Ørsta og Volda. Så det går nok bra!

Planen er å åpne opp igjen torsdag 2. mars.