Til toppen

Nye gatestopp på Moa åpner mandag

- Der er gjort tilpassinger i rutetidene sånn at man skal rekke å gå mellom terminalen og de nye gatestoppene, forteller Marit Holen i Fram som gleder seg til å åpne de nye gatestoppene, en del av Bypakken, kommende mandag. 

De nye gatestoppene på Moa skal være med på å redusere reisetid for alle som reiser kollektivt i Ålesundsområdet. (Foto: Statens vegvesen)

De nye gatestoppene på Moa skal være med på å redusere reisetid for alle som reiser kollektivt i Ålesundsområdet. (Foto: Statens vegvesen)

– Gatestoppene på Moa er ett av de første prosjektene som realiseres i Bypakke Ålesund og noe vi har jobbet lenge med. Nå gleder vi oss til å være i gang. Dette er ei viktig endring som vil gi kortere reisetid, og det vet vi er noe kundene etterspør, sier Holen. 

Allerede fra mandag morgen blir det endring i rutetidene og kl. 12.00 blir det snorklipping der  representanter fra Fram, Statens vegvesen og Bypakke Ålesund er tilstede. 

– Reisende må være oppmerksom på endringer allerede fra mandag morgen. Da vil alle langdistansebussene gå fra terminalen, mens rute 1, 2, 12 og 21, vil gå fra gatestoppene. Det er de bussene som går mellom sentrum og noen av de indre bydelene, sier Holen og forklarer videre.   

– Når du søker opp ei reise i FRAM-appen eller på frammr.no vil det stå i rutevalget som kommer opp. Gatestoppene heter nå Gatestopp Moa nord og Gatestopp Moa syd. Inne på terminalområdet heter det Moa spor 1 – 12, sier hun.