Til toppen

Mobilisering for Signalen på Valderøya

Populære tur- og fjellstier oppgraderes i et forrykende tempo rundt oss på Sunnmøre. Målet er å skåne naturen samtidig som at man fortsetter den gode trenden med å få enda flere ut på tur. Nå mobiliseres det også for Signalen på Valderøya.

Signalen på Valderøya er et populært turmål for små og store.

– Dette er en tursti som brukes daglig av folk som bor her i kommunen, men er også en populær destinasjon for personer fra områdene rundt. Spesielt kanskje i helgene, forteller Silje Brungot som er administrator for «Fjellgruppa» på Facebook.

Turmålet er det høyeste punktet på Valderøya med sine 230 høydemeter.

– Det er en tur som er enkel og tilgjengelig for både små og store og som er beregnet til rundt en time. Nå ønsker ei gruppe frivillige å se på mulighetene for å forbedre og ruste opp stiene, forteller hun om initiativet og det som til nå har vært ei arbeidsgruppe bestående av ildsjeler.

Inviterer til folkemøte

Nå blir de folkemøte for å bedre stiene til Signalen. Kartet viser de ulike opp- og nedgangene til det populære turmålet som gir ei fantastisk utsikt til både Sunnnmørsalpene, Giske og Ålesund by.

– Skal vi få til dette så trenger vi mange med på laget. Vi har allerede fått inn noe midler og sett på litt kartlegging, men det første store steget blir et åpent folkemøte for alle som er interessert tirsdag 28. mars kl. 19.00 på Valdervoll, sier hun og legger til at de da også får besøk av representanter fra de som stod bak arbeidet på Godøyfjellet.

– Vi håper mange tar turen for å bidra med både ideer og innspill. Ikke minst håper vi at mange vil se nytten av å bidra med dugnad når den tid kommer, sier Brungot.