Til toppen

Fra norsk eierskap til brannslukking og energikrise

Årets "Børs og Bacalao" ble ei spennende reise som tok oss fra viktige innspill om norsk eierskap, en verden som trenger mer energi og solide premiedryss til lokale gründere som har deltatt i Næringsteft.

– Det føles helt uvirkelig. Seieren og pengene betyr enormt mye for vårt videre arbeid, sier 27-åringen fra Ålesund som nå bor i Kristiansund hvor Vest Aero Tech AS er hjemmehørende. Seieren i Sparebanken Møres gründerkonkurranse sikrer selskapet en million kroner inn på konto. (Foto: Beate Stavdal Riise/Bypatrioten)

Vil bekjempe skogbranner verden over

Helikopterpiloten og gründeren Jacob Furnes Haram flyr høyt etter at han og resten av teamet i Vest Aero Tech AS gikk helt til topps i Sparebanken Møres Næringsteft og dermed sikret seg en million kroner.

Jacob og teamet har lansert en løsning som vil banebrytende for slukking av skogbranner verden over: En mobil vannkanon som kan flyttes på enkelt og trygt uten bakkemannskap, og som gir effektiv og konstant vanntilførsel til skogbranner. Dagens løsninger er lite effektive, risikofylte, kostbare og enormt ressurskrevende.

– Gjennom vinnerens løsning kan et av vår tids største klima- og miljøproblemer bekjempes på en langt mer effektiv måte enn i dag. I løsningen ligger et potensial til å utgjøre en markant forskjell både for å berge liv og begrense skade, heter det i juryens begrunnelse.

Roger Hofseth i ilden under årets “Børs og Bacalao”. (Screenshot fra livesending/ Lydkjelleren)

“Rett fra levra” om aksjon

Fra scenen fikk årets deltakere, som talte rundt 500, også med seg en rekke foredragsholdere med mye på hjertet.

I tillegg til leder for Aker Solutions ASA Kjetel Digre var det også mange som gledet seg til å høre lokale Roger Hofseth som den siste tiden har gått i bresjen for å snakke høyt og tydelig om viktigheten av gode betingelser for norske bedrifter og lokalt eierskap.

Han benyttet anledningen til å invitere samtlige med på den kommende aksjonen som lanseres på Atlanterhavsparken mandag.

– Jeg kommer ikke til å gi meg på dette og dere vet at jeg er sta, sa han før han forberedte både banken og potensielle investorer på strategiske “hjemmebesøk”. Han er nemlig forberedt på å banke på dører for gjennomslag i saken han og flere bedriftseiere nå vil ha løftet helt til topps.

CEO i Aker Solutions ASA Kjetel Digre om det han betegner som et globalt trilemma. (Screenshot livesending/Lydkjelleren)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Børs og Bacalao er et årlig arrangement i regi av Sparebanken Møre.