Har nesten fylt nye Kremmergaarden.-Vi har nå leid ut mesteparten av nybygget og har kun to mindre lokaler igjen – ca 1500 m2 - til utleie av det som totalt utgjør 10.000 kvm. Første leietaker flytter inn januar 2019. Les mer: 

Arbeidet på fasaden til nye Kremmergaarden er i ferd med å ferdigstilles.

-Kabalen er virkelig i ferd med å gå opp. Denne uken signerte vi leiekontrakt med Ålesund kommune, som vil starte et nytt og fremtidsrettet legesenter i 2.etasje i Kremmergaarden.  Tidligere er leietakere som NAV og Fylkeskommunens tannklinikk på plass, sier Berit Westad i Handelshuset Rønneberg AS, firmaet som representerer utbyggerne av utbyggingsprosjektet til en verdi av 360 millioner midt i Ålesund sentrum.

Nærmere 400 arbeidsplasser

-Vi har stort sett kun fått positive og konstruktive innspill underveis så det er helt tydelig at man ser på dette som et viktig prosjekt for sentrum. Det mener også vi at det er. Her kommer 300-400 arbeidsplasser på denne sentrale lokasjonen i sentrum.  Og ikke minst vil den virksomheten som etableres med landets største fylkeskommunale tannklinikk, stort legesenter og tjenester som NAV føre til at Kremmergaarden besøkes av 3500-5000 personer pr uke!  Dette får svært positive ringvirkninger for aktiviteten i hele bysentrum, sier hun.

(Fortsetter under)

Berit Westad i Handelshuset Rønneberg

Spennende prosess

Selv synes hun det har vært svært spennende å få være med på å fronte et prosjekt som er så synlig i bybildet.

-Det har vært veldig lærerikt og spennende. Det er tross alt ei stor utbygging på byens mest sentrale tomt. Det du kanskje fryktet skulle skape problemer har gått helt greit og på andre siden har det dukket opp utfordringer du aldri så komme, sier hun om prosessen.

Åpnet gateløp

-Nå er vi i mål med det nye fortauet og fasaden. Litt småflikking gjenstår, men vi hadde som målsetning å kunne åpne opp mot begge gateløpene før ferien, sier hun.

Sånn så det ut før arbeidet med nye Kremmergaarden startet.

Her er man i gang med fasaden på det nye bygget.

Kremmergaarden kjøpesenter

De er også forvalter av kjøpesenteret på gateplan i samme bygg og begge prosjektene er tett knyttet sammen.  Det nye påbygget til Kremmergaarden som kom i 1998 var bygd med en midlertidig fasade i påvente av at de 4 kontoretasjene skulle komme.

- Dette er 20 år siden, så det var på tide at det ble realisert, sier hun og forteller om det videre innholdet på senteret.

- I april åpnet Lindex dørene for 1000 kvm med undertøy, dame-og barneklær fordelt på to butikker. De har hatt en svært god start og har tegnet en langsiktig leieavtale. Vi har en klar formening om hvilke butikker vi ønsker inn på senteret og jobber strategisk etter det vi omtaler som et «need to have» konsept, sier hun. 

-Vi ønsker å tilby de varene du har behov for å kjøpe på vei til og fra. Vi er blant annet i dialog med en stor aktør på varer som ikke finnes i sentrum i dag. Dette håper vi å få på plass i løpet av høsten. Når det er i boks gjenstår det kun 3-4 små lokaler. Vi jobber langsiktig og målrettet med andre aktører, men ønsker ikke oppgi hvem vi arbeider med før vi har signerte kontrakter.

Første spadetak på nye Kremmergaarden ble tatt 2. mai 2017. Det nye forretningsbygget skal stå ferdig i januar 2019 og den første leietakeren, NAV, flytter inn 7.januar.

Fra åpningen av Lindex på Kremmergaarden

Nye Kremmergaarden på kveldstid.