Suksess for SlinningsbåletÅrets arrangement på Slinningsodden er evaluert. -Nå er vi virkelig på rett veg, sier Alexander Heen som får bred støtte fra de ulike etatene som har engasjert seg for å hjelpe til. Les mer:

Slinningsbålet 2018. Foto: Berit Rye, Ålesund Kameraklubb

Den årlige tradisjonen med bålbygging på Slinningen i Ålesund fikk en real oppsving og ikke minst mye oppmerksomhet da de slo til med verdensrekord i 2016. I år var de opptatt av å normalisere tilstandene og bygge et bål på rundt 30 meter. De endte allikavel på fascínerende 36 meter og som alltid trakk det til seg skuelystne både på vann og land.

I går var det tid for å evaluere. Tilbakemeldingene tyder på at bålgjengen er på rett veg og at godt samarbeid med flere gir resultater.

(Fortsetter under)

Bilde fra evalueringsmøtet på Ålesund Rådhus.

-Med tanke på hvor mye folk som var samlet så gikk dette fint for seg. Året etter rekordbålet gikk det litt over «stokk og stein», men det vi opplevde i år var en suksess, sier Karl-Idar Vik, som var innsatsleder sankthansaften og tilstede på evalueringsmøtet på Ålesund Rådhus.

-Trafikken var mye bedre enn tidligere, men her er fortsatt litt å gå på. Får de på enda flere trafikkvakter til neste år, så blir det veldig bra, tilføyer han.

Også Ålesundsregionens Havnevesen hadde gode ord å komme med. De var tilstede i beredskap med «Skansen».

-Jeg tror gjengen synes vi spylte vel mye på bålet, men på den måten fikk bålet brenne fint ned ute på holmen i stedet for at  pallene ramler på havet. I fjor brukte vi flere dager på å samle trevirke i sjøen. Det slapp vi i år og det er mye bedre for alle, sier havnekaptein Anders Bjørdal.

Alexander Heen noterer flittig. Tilbakemeldingene er viktige.

(Fortsetter under)

Alexander Heen på plass foran bålet sankthansaften.

Fra evalueringsmøtet som ble holdt på Ålesund Rådhus i går.

-Det var virkelig en magisk stemning der ute og alt gikk som det skulle. Jeg er veldig glad for at vi har fått et så godt samarbeid som vi har med de ulike etatene som politiet, havna, Redningsselskapet, kommunen, og Røde Kors med flere, sier han.

-Vi er jo i utgangspunktet bålbyggere og det er det vi ønsker å holde på med. Etter at 2016 tok oss alle med storm, har det vært viktig å finne en god balanse på arrangementet. Når det blir så mye folk og oppmerksomhet så kommer der også nye krav til oss som vi ikke klarer å innfri alene. Vi er en stor dugnadsgjeng som er opptatt av at bålet skal være for alle, at det er åpent for alle som vil komme og at det er en god plass å være, forteller Alexander Heen som selv var bålsjef på rekordbålet i 2016 og som nå jobber som frivillig med å holde i de administrative trådene på vegne av bålgjengen.

-Det er akkurat dette samarbeidet som gjør at vi blir bedre og som har gjort bålet sterkere. Dette gjør at vi allerede nå vet at det blir bål også neste år. Tradisjonen stod helt seriøst i fare før 2016, men å oppleve det vi gjør nå, at en hel by stiller seg bak oss, gjør alt mye enklere. Det å trekke i lag gir resultat, sier han.

GJØR SOM OVER 230.000 ANDRE HAR GJORT: SE LIVESENDINGEN FRA SLINNINGSBÅLET 2018