Søndagsåpent og VM-finaleRiggingen er i gang. På St.Olavs plass begynner festplassen å ta form. Her blir det alt fra Sommershow til tribute-konserter og allsang på Sankten. I dag kom også tillatelsen fra FIFA og det er klart for VM finale på storskjerm. 

Erik Valderhaug i Lydkjelleren og Geir Østensen i full sving med rigging til det som i år blir en utvidet utgave av Ålesund Båtfestival

Nå håper festivalsjef Geir Østensen at også det finansielle kommer på plass.

-Jo, vi håper jo det skal gå i orden, sier festivalgeneral Geir Østensen, som slett ikke ligger på latsiden for å få det til.

-Finalen går søndag klokken 17.00, men vi starter sendingen allerede kl. 15.00 .

FIFA, det internasjonale fotballforbundet, har rettighetene på sitt eget arrangement, men gir tillatelser for lokale arrangementer over hele verden når det kommer til å formidle VM-kamper på storskjerm for store grupper med mennesker.

(Fortsetter under)

Fullt av båter i havna og herlig sommerstemning i sentrum!

-Dette kan jo bli en fotballfest av de store i solskinnet. Men det koster vel litt også?

-Ja, rundt 40.000 kroner, så vi har satt i gang en sponsoraksjon. For vi har nemlig ikke lov å ta inngangspenger, forteller Geir.

Det tekniske er det Erik Valderhaug og Lydkjelleren som står for under festivalen. Og det blir deres oppgave å få fotballen ut til det som kan bli en skikkelig ”happening” på St.Olavs plass.

-Vi har en diger LED-storskjerm som plasseres på scenen. Den er lyssterk og gir et godt bilde også i sterk sol, forteller Erik Valderhaug.

Festivalen utvides i år med en dag. Dette fordi butikkene i Ålesund sentrum har fått holde søndagsåpne butikker denne søndagen. Dermed kan alle besøkende, inkludert de 7.800 cruisepassasjerene som blir i byen denne dagen, få oppleve vakre Ålesund i sol med VM finale!

VM-finalen presenteres av Ålesund Båtfestival i samarbeid med Lydkjelleren og Ålesund Sentrumsforening. 

SE HELE PROGRAMMET!