Til toppen

Blir kinosjef på Løvenvold Theater

Etter syv år i Oslo flytter Marco Brørs hjem til Ålesund - og til jobben som teknisk ansvarlig og kinosjef på Løvenvold Theater.

Marco Brørs startet i stillingen som kinosjef denne uken. Og er veldig klar for å ta fatt på en innholdsrik høst.

Marco Brørs fullførte nylig sin andre bachelorgrad, og har nå tatt steget inn i Løvenvold Theater. Han forteller at han er klar for en innholdsrik høst og vinter i de historiske lokalene. Marco har med seg en bachelorgrad i Creative Industries Management ved Handelshøyskolen BI, og en bachelorgrad i musikkproduksjon fra Westerdals ACT, i bagasjen. En utdanning som vil komme godt med i den nye jobben som kinosjef.  Under studietiden har han også vært innom Ocean Sound Recordings som tekniker og assistent.

Aktiv i musikkmiljøet

Marco har i mange år vært aktiv i musikkmiljøer, både i Oslo og Ålesund, enten bak spakene, på scenen eller i et musikkstudio. Ved siden av studiene har han også vært frivilling på konsertscener og festivaler, og brenner for kultur og kreative næringer.

– Marco er inspirerende motivert og med et våkent og kreativt blikk. Og så tar han med seg masse energi, og ikke minst verdifull erfaring fra både foran og bak scenen. Vi er veldig glade for at han velger å flytte hjem for være med på å skape en ny kulturscene i Ålesund og gi den gamle by-kinoen vår nytt liv, sier daglig leder på Løvenvold, Kathrine Synnes Finnskog.

Ser frem til nye eventyr i Ålesund

– Det blir et spennende eventyr som jeg gleder meg veldig til å være med på! Det har skjedd mye i Ålesund på de siste sju åra og nå ser jeg frem til å være en del av livet her og skape uforglemmelige øyeblikk og magiske opplevelser på Løvenvold Theater. Jeg er super motivert og utrolig ivrig etter å få sette i gang å lage kino og show, sier han.

– Vi må si velkommen hjem da! Hva er det beste med å komme hjem til Ålesund?

– Det jeg spesielt ser på som en positiv endring i byen, er at det er mye forskjellig som har skjedd her. Hver gang jeg har vært hjemom har jeg oppdaget nye aktører. For min del har det vært spennende å komme tilbake med et blikk som er litt “fra utsiden” og se at byen vokser, og synes det er kjekt at det stadig skjer både små og store ting, poengterer Marco.

– Hva har du savnet mest med byen, de årene du har bodd i Oslo?

– Dette høres sikkert litt “luksus” ut, men jeg har faktisk savnet været. Det kan faktisk bli mettende med fineværet, og jeg har kjent på savnet av å bli pisket litt i ansiktet av regnet, og at det plutselig kommer ei haglbyge forbi. Det er en egen sjarm med variasjonen også, ler han.

Da er det vel riktig å si at været virkelig har ønsket Marco velkommen hjem, denne uken. Og vi gleder oss til å følge med på en spennende høst både for han og de andre på Løvenvold Theater.

Det er full fart på Løvenvold Theater om dagene, og daglig leder Kathrine Synnes Finnskog gleder seg over at bitene faller på plass. Her fra rundturen vi fikk være med på, tidligere i år.