Spennende fjøresafari for 10-åringerIkke bare er det spennende, det er også svært lærerikt og nyttig når flere aktører går sammen og arrangerer fjøresafari for 10-åringer i hele ålesundsregionen.

-Slutt å kaste plast i naturen! Anne Furnes Skottner, Lotte Rettenberg Rønning og Wilma Urkedal Lundberg er tre 10-åringer med et klart budskap til oss alle. -Vi blir lei oss om det fortsetter slik. Da kommer naturen til å være full av plast når vi vokser opp, sier de. Alle tre er nå klar for spennende fjøresafari i Giske.

Det er The North West som sammen med Årim, Atlanterhavsparken og Friluftsrådet som arrangerer i alt fem fjøresafarier for 10-åringer i hele regionen.

Allerede i dag starter de opp med første fjøresafari, og da i øyriket Giske, før 10-åringene i Ørskog og på Skodje begir seg til fjøra på fredag.

24.april er det på Sula det skal skje, og dagen etter i Haram.

Kort fortalt skal barna som delta få lære om livet i fjøra på en nær og svært realistisk måte. De skal klappe krabber og samle plast. For også miljøaspektet er sterkt inne, og svært aktuelt.

Atlanterhavsparken stiller med sine akvarister og akvarium der barna kan gjenskape livet i fjøra, samt lære om alt som kryper og kravler, svømmer og lever i fjøra.

Årim og Friluftsrådet følger opp med informasjon om miljøet, og hva bærekraft betyr.

Barna skal rydde strendene for plast og søppel.

-Å rydde strender og undersøke livet i fjøra er en aktiv måte å lære om livet i havet på, sier kommunikasjonssjef i Årim, Ingeborg Ukkelberg.

Håpet er at barna ved å delta på fjøresafari ønsker å bidra til å gjøre det de kan for å ta vare på naturen i framtiden.

I morgen og fredag deltar også kunstelever fra kunst, design og arkitektur ved Fagerlia videregående skole på fjøresafari sammen med 10-åringene.

Elevene har en spesiell oppgave ettersom de skal bruke innsamla plast ved å gjenvinne den til en kunstinstallasjon. Denne skal vises fram under The North West.